Poznati vole da eksperimentišu sa svojim frizurama, a svaki novi ispad poznatih vrlo brzo bude propraćen od mase “nepoznatih” pojedinaca i ubrzo se pretvori u trend. Prvo smo imali navalu ombre frizura, pa onda zelenih i sličnih raznobojnih pramenčića, potom bukvalno plave kose, a sada je isplivala neočekivana siva kosa.

Jedna za drugom, poznate ličnosti se farbaju u sivo, a samo je pitanje trenutka kada će ovaj trend preplaviti ulice gradova i kada će se svako od nas zapitati kako bi mu stajala siva farba na kosi.

siva kosa Siva kosa je nova crna

Ukoliko ste skeptični po pitanju ovoga, sjetite se koliko ste djevojaka ovog ljeta vidjeli na ulicama sa pramenčićima u svim bojama duge. Izgleda da je došlo vrijeme kada više nema ograničenja kada su frizure u pitanju.

Tabui kada je u pitanju farbanje kose su prekršeni, a na tome u mnogome možemo da zahvalimo mlađanoj Kajli Džener, ali i mnogim ekscentričnim zvjezdama, poput Niki Minaž.

kajli dzener Siva kosa je nova crna

Siva je odjednom postala šik. Ona više nije simbol starenja, i ne podsjeća nas na sjedu kosu.

Sivo se nosi na modnim pistama velikih modnih dizajnera, i bacajući sivo kao simbol starenja u sjenku u odnosu na sivo kao simbol estetike, ono šalje poruku prihvatanja.

siva kosa 8 Siva kosa je nova crna

Podržavamo trend sive kose, jer više nije važno koliko vam je godina, već koliko stila imate.

Izvor: wannabemagazine.com