Ketrin Hepbern pamtimo po mnogo čemu. Ona je bila glumica, aktivistkinja, pin ap model, buntovnica, a uz sve to je bila i ostala ikona stila.

Ona je bila simbol nezavisne žene, čak i kada je to još uvijek bio neprihvatljiv model ponašanja. Imala je diplomu fakulteta Ajvi lige, a izgledala je glamurizno bilo da je nosila dizajnerske haljine ili džins.

Ketrin je bila slobodan duh, koji nije dozvoljavao da mu vrijeme diktira stil života. Plesala je po ritmu koji je zadala samoj sebi, i čega god da se uhvatila, rijeđala je uspjehe.

stil Ketrin Hepbern 1 Ikona stila: Ketrin Hepbern

Od ranih dana je mnogo ulagala u obrazovanje, i diplomirala je filozofiju, dok su njena politička uvjerenja bila vrlo liberalna. Tek po završetku fakulteta okušala se na filmu, gdje doživljava nagli uspon.

stil Ketrin Hepbern 2 Ikona stila: Ketrin Hepbern

I njen put do titule ikone stila bio je neobičan i drugačiji od ostalih zvijezda. Ona nije bila privučena holivudskim glamurom i imala je jedinstveni način oblačenja, koji se čak smatrao pomalo androgenim i bio u suprotnosti sa trendovima. Ipak, ona ni stil koji je nosila nije klreirala sa ciljem da ima jedinstveni stil – već je samo slijedila sebe i svoju ličnost.

stil Ketrin Hepbern 3 Ikona stila: Ketrin Hepbern

Nosila je pantalone onda kada je bilo društveno neporihvatljivo da žena bude viđena u njima. Suknje je smatrala neudobnim, i svaki put kad bi čula da muškarac kaže da voli žene u suknjama, izazvala bi ga da sam proba da ih nosi. Svojim stavom je na kraju popularizovala nošenje pantalona među ženama.

stil Ketrin Hepbern 4 Ikona stila: Ketrin Hepbern

Ipak, shvatala je i kako funkcioniše Holivud, i nekad bi pravila kompromise sa glamurom ove velike industrije. U tim rijetkim trenucima, na crvenom tepihu je zasjenjivala sve svojim nevjerovatnim izborom haljina.

stil Ketrin Hepbern 5 Ikona stila: Ketrin Hepbern

Za sve koji žele da slijede njene modne diktate, njen stil se zasnivao na pantalonama, i dugačkim haljinama u posebnim prilikama. Uvijek je nosila mat ruževe jakih boja i jednostavnu i raspuštenu kosu. Udobna obuća bila je ključni dio njenog stila.

Stil Ketrin Hepbern počiva na jednom jednostavnom stavu. Ona nikada nije težila stilu, niti se podređivala stilu. Njen stil je samo pratio njenu ličnost i njenu udobnost, i ipak je uspio da joj obezbijedi vječnu titulu ikone stila.

Izvor: wannabemagazine.com