Movember žurkom koja je održana u subotu, 29.novembra u Caffe-u Pause, završena je jednomjesečna humanitarna kampanja Movember, koju je u Banjaluci podržao EXIT festival.

“Brke” koji su podržali movember akciju u Banjaluci, okupili su se u banjalučkom Caffe-u Pause u subotu, 29. novembra, a tom prilikom izabrani su najljepši brkovi i najbolji stajling uz brkove.

Pobjednici su Milan Stanivuk, koji je osim privilegije da odredi kome će se donirati sredstva iz ‘brkinog fonda’, osvojio i četvorodnevnu ulaznicu za EXIT festival 2015. i Filip Jakovljević, koji je osvojio ulaznicu za Sea Dance festival 2015.

 Muškarci iz cijelog svijeta su se pridružili akciji koja je počela 2003. godine, koja ima humani karakter jer se nastoji pomoći udruženjima koji se bore protiv raka testisa i prostate, odnosno oboljenja koja ugrožavaju zdravlje muškaraca.

U vidu donacija nastoji se skupiti što vise novca da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. U tu svrhu je osnovan ‘brkin fond’, a prilikom ovogodišnje kampanje prikupljeno je nekoliko stotina maraka, a kome će ova simbolična pomoć biti uručena biće naknadno odlučeno.

Banjaluka.com