Bilo da idete na posao, šoping, kafu sa drugaricama ili možda u noćni izlazak neke stvari moraju uvijek da budu uz vas!

1. Karmin ili sjaj za usta

Svaka žena zna moć omiljenog karmina – njegova raskošna boja može da vam uljepša dan i pomogne da uz minimalno truda izgledate dobro. Čak i ako nemate vremena za dugotrajno šminkanje, malo ruža na usnama podariće vam svjež izgled.

2. Manikir set

Set koji sadrži turpiju za nokte, pincetu i makazice za nokte i više je nego korisna. Napukao nokat koj se stalno kači za odjeću, izvučena nit na tuniki ili dlačica koju ste zaboravili da iščupate samo su neke od situacija u kojima vam ovakav neseser dođe kao naručen.

3. Tamponi i ulošci

Zahvaljujući stresnom načinu života, majka priroda zna da zakuca na vrata i onda kada je nismo očekivali. Budite pripremljene unaprijed pa u torbicu stavite kutiju tampona i/ili nekoliko uložaka, koje zauzimaju zaista malo mjesta.

4. Maramice

Maramice, bile one obične ili vlažne, treba da vam budu standardni dio tašne. Osim za čišćenje ruku, možete da ih iskoristite i kao osvježivač kože tokom dugotrajnih putovanja, kao i za uklanjanje razmazane šminke.

5. Mini apoteka

Koliko ste puta na poslu ili tokom obavljanja poslova po gradu osjetili glavobolju ili menstrualne grčeve, a apoteke nigdje u blizini? U torbicu ubacite nekoliko tableta protiv bolova i vaš problem je riješen. Ako vam zatrebaju, imaćete ih pri ruci, a ako vam ne trebaju, još i bolje. Isto vrijedi i za sprej za nos i/ili kapi za oči, ako ste skloni alergijama ili patite od prehlade.

6. Hemijska olovka

Živimo u digitalno doba, ali dobra stara hemijska olovka treba da bude standardna pratnja svake ženske torbice. Nikad ne znate kada ćete morati da potpišete nešto, zapišete važan podatak ili možda na ruku zgodnog muškarca svoj broj telefona.

7. Ogledalce

Praktično ogledalce najbolji je ženski saveznik u situacijama u kojima se svaka od nas barem jednom našla. Upadne vam nešto u oko, rasplačete se zbog tuge, sreće ili vjetra ili pak želite provjerite zube nakon ručka, ogledalce rješava sve ove probleme.

8. Balzam za usne

Mnoge žene svoj omiljeni balzam za usne drže na radnom stolu, u dnevnom boravku pa čak i pored kreveta. Zašto se ne bi našao i u vašoj torbi? Uz ovakvog SOS saveznika vaše usne uvijek će biti spremne za poljubac.

9. Dezodorans

Žene su uvijek u akciji, a akcija sa sobom donosi i znojenje. Dezodorans mini pakovanja zauzima vrlo malo mjesta u torbi, a uz njega ćete se osjećati svježe i mirisno.

10. Upaljač ili šibice

Stavite u torbicu šibice ili upaljač čak i ako ne pušite, pa nemate stvarne potrebe za ovim pomagalom. Sa šibicama možete da riješite problem izvučene niti na odjeći, njima možete da zapalite vatru i zagrijete se ako se nađete u neočekivanoj situaciji usred prirode.

Izvor: prva.rs