Koristite ga svaki dan, ali da li zaista znate koliko može da vas uljepša…

1. Ukoliko koristite puder, prvo njega nanesite pa tek onda stavite korektor. Kada nanesete puder, shvatite koliko vam korektora zaista treba. Ukoliko prvo nanesete korektor veći dio ćete skinuti puderom.

2. Najbolji način da nanesete korektor jeste da njime nacrtate trougao ispod oka. I to tako što će se jedan vrh trougla završavati na jagodicama, pa čak i obrazu. A onda uzmete i lagano razmažete. Na taj način ćete najbolje pokriti crne kolutove, ali i uraditi blagu korekciju lica i ono će izgledati zategnutije.

3. Da biste spriječili da se vaša sjenka rasipa i razmazuje na očima, prije nego što je nanesete na kapke prvo po njima razmažite tanak sloj korektora.

4. Najbolji način da prekrijete bubuljice jeste da prvo koristite zeleni korektor, a onda preko njega nanesete korektor koji najbolje pristaje tenu vašeg lica. Zeleni korektor će ublažiti crvenilo bubuljica pa se potrudite da njega nanesete samo na bubuljicu, a ne i oko nje. Zeleni korektor nanosite čistom četkicom koju nakon korišćenja nećete ponovo stavljati u dodir sa korektorom da biste spriječili širenje bakterije. Nakon korišćenja, četkicu operite. Kada nanesete zeleni korektor, sunđerom preko utapkajte tečniji korektor u tonu vašeg lica, pa preko nanesite praškasti puder.

5. Ukoliko želite da sakrijete bubuljice na grudima ili leđima, prekrijte ih korektorom u boji kože, a potom fiksirajte transparentnim puderom u prahu.

Foto: Thinkstock

6. Ukoliko vam je ponestalo korektora, nanesite umjesto njega puder, sačekajte nekoliko trenutaka, pa ga onda razmažite. Čekanje je neophodno ne bi li se puder malo isušio i postao kremastiji. Ukoliko ne sačekate, puder neće moći da prekrije tamne podočnjake jer je previše rijedak.

7. Koristite korektor koji je malo svijetliji od boje vaše kože i to tako što ćete staviti malo korektora u sam ugao oka, na donji dio kapka i ispod obrva pa blago razmazati. Na taj način će vam oči izgledati svježije i odmornije.

8. Narandžastim korektorom najbolje ćete prekriti gotovo ljubičaste podočnjake. A zatim preko njega pređite koroktorom vaše boje kože.

9. Znate li za šta se koja boja korektora koristi? Nijansa kajsije ublažava ljubičaste krugove, zelena prekriva crvenilo, a žuta gotovo sve nejednakosti u tonu kože.

10. Naduvene oči sakrijte tako što ćete na ruci pomiješati kreme za predio oko očiju, hajlajter i korektor. Dobijenu smjesu nanesite ispod i oko očiju.

11. Nakon nanošenja korektora pređite preko te površine tuferom, ne bi li ste skinuli eventualni višak koji može da napravi kontra efekat.

Izvor: prva.rs