Ljubitelji mode u gradu na Vrbasu u četvrtak naveče imali su mnogo razloga za zadovoljstvo. Naime, u zlatnom salonu restorana “Aquana”, u okviru jesenje manifestacije “Dani mode”, predstavljeni su modeli renomiranih brendova iz Republike Srpske, dok je u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor održana modna revija “Sestre”, koju je pripremila Amela Gazić, vlasnica istoimenog modnog kutka.

“Dani mode”, koji su okupili domaće modne brendove, otvoreni su revijom vjenčanica modne kuće “Vera“, koja slavi 30 godina postojanja. Publika je burnim aplauzom propratila i defile manekenki obučenih u raskošne modele krznarije “Pristaš”.

“Exclusive Lingerie” pokazao je kolekciju ženskog intimnog rublja i kupaćih kostima, a “Tekstil Dijana” iz Srpca pamčne artikale, počev od muškog, ženskog i dječjeg veša, majica, pidžama, spavaćica, koje su nosili i mališani. Svjetlana Balaban, banjalučka kreatorka, predstavila je svoju kolekciju lepršavih haljina, a atmosferu je dodatno podigao nastup banjalučke mažoretkinje Nataše Živanić.

Sunčica Laguza, predsjednica Centra za edukaciju i rad sa djecom i omladinom MIS Banjaluka i organizatorka “Dana mode 2014″, čiji je pokrovitelj Područna privredna komora regije Banjaluka, nije krila zadovoljstvo.

U isto vrijeme, u Banskom dvoru odigran je pravi modni šou, kojem je prisustvovao i srbijanski glumac Sergej Trifunović.

U prvom dijelu večeri manekenke su iznijele modele za poslovne djevojke, dok je drugi dio bio rezervisan za pravu modnu bajku.

Inspirisana godišnjim dobima, Gazićeva je kreirala 12 modela koji simbolišu proljeće, ljeto, jesen i zimu, a manekenke su na pisti izvele nesvakidašnji performans.

Izvor: nezavisne.com