Ćao svima… Ja sam Nina. Možete me zvati Niki, Ninolina ili slatkica. Imam 16 godina i učenica sam 2. razreda srednje škole. Jako sam zanimljiva, komunikativna i druželjubiva. Mislim, to su mi svi rekli. Baš  su mi prošli vikend  neki likovi u Anderu to rekle, baš su slatki bili…

Škola bez smisla

Uglavnom, ja sam ti bila sva neraspoložena jedan petak u školi. Profesor srpskog me smarao sa onim Andrićem. Mislim, kontam ja sve, nobelovac ovo-ono, ali lik bruku smara. Ne volim ti ja tu njegovu filozofiju. Daj brate nešto konkretno, neke akcije, uzbuđenja… Nikako mi nije jasno zašto se kao lektira ne uvede ”Grabljivica”, ”50 nijansi siva”, ”Mi djeca sa stanice Zoo”… Mislim ono, i tu ima šta da se nauči. Teški životi i ima puno pouka, a opet ima akcije, žestine… Na primjer, ja sam puno toga naučila iz tih knjiga i sada sasvim drugačije gledam na svijet i na život. Baš su mi te knjige onako otvorile oči, prosvjetlile me… Mislim, rekla sam ja to profesoru, ali on je prevrnuo očima i počeo da mi puca neku spiku, gledam ga i kontam ,,Ae pali smaraču”. Mislim, ne može on da mi soli pamet, ja sam prošla sito i rešeto. A onda mi se oni balavci iz razreda nešto smiju… Joj, kakvi su to tek smarači. Ne znaju uopšte šta je život i kako treba živjeti. Jao, ne podnosim ih!

Neću biti kao moja mati

I poslije svog tog smaranja odem kući taksijem. Kad ona vještica od stare odma’ sa vrata poče da me davi sa nekim pričama kako sam zapostavila školu, kako stalno izlazim sa svojih 16 godina. Haha, čuj ,,sa svojih 16 godina” aloo eej, pa neću kao ona da budem sa društvom u parku i da pjevamo uz gitaru kao u domu penzionera… Brate, sad treba da se izlazi, gori, gotivi… I rekla sam joj da neću biti kao ona da sa jednim muškarcem provedem čitav život slušajući, kako ih oni nazivaju, velikane muzike: Mocarta, Betovena, Šopena… Ili, onaj smoreni rok ’70-ih i ’80-ih. Brate daj neku gornjavu – Nikolija, MS Stojan, daj ćirilice brate!!

Provod u “Anderu” i noć u hotelu

Tako sjedim u svojoj sobi smorena i kontam ,,Čuj petak, ja u kući” i dopisujem se sa nekim likom koji me smara već danima, a u vezi je već 6 godina. Ali slagala bih kad bih rekla da nije sladak i simpatičan. Kad, eto ti, javlja se meni moja Tića draga, moj omiljeni prvačić. Ona mi je najbolja drugarica, znači obožavam je. Zajedno smo prošle sve… Sreću, tugu, bol, smijeh, suze… Stalno jedna drugu savjetujemo. Ona mi je bila najveći oslonac u odluci da spavam sa jednim likom što je prošle godine završio 4. razred. Bila je tu i kad me ostavio, kad sam shvatila da me je samo htio iskoristiti za jedno veče. Kreten!

Uglavnom, šalje ti ona meni poruku ,,Ljubavi, večeras ima neka top žurka u Anderu, neka za studente. Skupi stvari, dolazi kod mene i večeras idemo da zapalimo ovaj grad ” Ja pokupim stvari, u torbu stavim: šminku, ogledalo, češalj, telefon, punjač, cigare i sve što mi je neophodno… I put pod noge. Starcima kažem da izlazim, da ću spavati kod Tijane i da me ne smaraju sa zivkanjem.

Kod Tiće sam došla u 9 sati i počelo je spremanje. Sve nešto na brzinu… Par slika na Instagram i Fejsbuk, frizura, šmikanje, štikle, minić, top i mačke su spremne za provod! Oko pola 12 smo izašle iz kuće…

Ulazimo u Ander i stajemo za sto. Znači žurka je gola voda. Ovi studenti kao djeca, nema ozbiljnih muškaraca. Nijedan ne zna šta želi. Svi nam nešto prilaze i daju neke glupe komplimente. Tipa ,,Lijepe ste”, ,,Zgodne ste”, ,,Odlično plešete”… Pf, kao da i same ne znamo da smo najbolje ribe.

A onda nam stiže martini… Donosi nam Miki konobar, moj drugar fini. Za njim dolazi djevojka od oko 35, 36 godina, predstavlja se kao Jelena i pita da joj se pridružimo u separeu. I naravno da smo otišle, jer već je malo postalo smor… A tamo – LUDILO! Pravi muškarci, prezgodne djevojke, mnogo pića na stolu…

Sjednem pored nekog mnogo dobrog frajera, ima oko 32 godine. Armani odjelo, Roleks sat, a prsten na njegovoj ruci nisam ni primijetila. Uđemo mi u neku priču, brate lik je do jaja! Znači izrikala sam od smijeha, mnogo je zabavan. Dok je bio u VCu, Jelena mi je rekla da je odličan frajer i da se samo njega držim. Dala sam joj svoj broj telefona, da me uvijek zove kad je slobodan i da mi dogovori da se vidim sa njim, jer mi je rekla da mu se mnogo sviđam. Kasnije mi je predložio da idemo dalje na neko gotivinije mjesto i otišla sam naravno. A ispred zvijer – BMW X6!

Provela sam najbolju noć u svom životu u jednom hotelu u centru grada…

Tu noć sam negdje izgubila Tijanu, ali me više i ne zanima. Shvatila sam da mi svakako nije prava drugarica. Sad sam stalno sa Jecom. Kupuje mi razne stvare: odjeću, telefone, obuću… Kaže da sam super cura i da sam to zaslužila. A i upoznala me je sa još par ekstra tipova.

I sada jadno kažem svim hejterima ,,Možete samo da mi zavidite žohari!”. Super se provodim, imam svoju Jecu i vrtim njih nekoliko oko malog prsta ha ha. Umrite hejteri!

 

Aleksandar Stojanović