Evo nekoliko interesantnih metoda iz kućne radinosti za utvrđivanje trudnoće…

1. Kako su se žene ranije testirale?

Prije nekoliko decenija nisu postojali testovi za utvrđivanje trudnoće koji su mogli da se kupe u apotekama. Zato su se žene na razne načine dovijale kako bi saznale da li su trudne. Osim onih sigurnih metoda, izostanka menstruacije i jutarnjih mučnina, pribjegavale su i nekim drugim metodama.

Naravno, s obzirom na to da danas možete u svakoj apoteci da kupite test,  vi ne morate da isprobate ove prirodne metode, ali će vam sigurno biti zanimljivo da ih pročitate. Testovi iz kućne radinosti dosta su jednostavni, a metode utvrđivanja trudnoće veoma su zanimljive. Naravno, trebalo bi da znate ovi testovi za trudnoću nisu baš pretjerano pouzdani.  

2. Pasta za zube

Nema tog domaćinstva koji nema pastu za zube. Pobornici alternativnih metoda utvrđivanja trudnoće kažu da je ovaj test jedan od najlakših načina testiranja na trudnoću. Ukoliko se odlučite za ovu metodu, trebalo bi da koristite isključivo bijelu pastu za zube, bez tačkica i naravno ne bi trebalo da bude u dvije boje. Način testiranja je sljedeći: u posudu sipate malo paste za zube i preko nje vaš prvi jutarnji urin. Vjerovanje je da je žena vjerovatno trudna ako se pojavi plava ili tek plavičasta boja. 

3. Izbjeljivač/varikina

Izbjeljivači se najčešće koriste za izbjeljivanje garderobe i skidanje fleka. Međutim, izbjeljivač može da vam pomogne i kod utvrđivanja trudnoće. Pitate se kako? U posudu u koju ste ujutru urinirali sipajte malo izbjeljivača i to dobro promješajte. Vjerovanje je da je žena najvjerovatnije u blaženom stanju ukoliko se pojavi pjena ili balončići. U ovom slučaju, ako i prije testa sumnjate da ste trudni, poželjno bi bilo da vaš partner pomiješa supstance umjesto vas, jer izbjeljivač isparava pa ako ste zaista u drugom stanju ne bi bilo poželjno da to udišete.

4. Maslačak

Maslačak je najrasprostranjenija biljka sa prepoznatljivim žutim cvjetovima. Raste u selu i u gradu, može se brati pored puta, ispred zgrada i kuća, a djeca se rado igraju sa njim kad procvjeta. Pobornici prirodnih metoda za utvrđivanje trudnoće tvrde da je maslačak zapravo jedan od najpopularnijih i najpouzdanijih prirodnih testova. Ovaj test je vrlo jednostavan, trebalo bi samo da naberete zelene listove maslačka, zatim da ih rasječete i stavite u plastičnu posudu, najbolje dobro opranu od jogurta ili pavlake. Maslačak koji ste ubrali odmah sklonite sa sunca. U posudicu stavite urin, zatim u njega stavite listove maslačka (da se dobro natope). Ostavite da odstoje deset do 20 minuta. Ukoliko se na listovima pojave crvenkaste  tačkice moguće je da ste u drugom stanju. 

5. Ipak samo zabava

Ukoliko poslije ovog teksta odlučite za jednu od ponuđenih metoda, ipak bi trebalo da posjetite svog ginekologa. Bilo da vam je prirodni test na trudnoću pozitivan ili negativan, medicinske metode poput utvrđivanja trudnoće preko krvi ili urina u laboratoriji su najpouzdaniji način da saznate da li ste trudni ili ne. 

Izvor: bebac.com