Vaša koža zaslužuje samo najbolje, zato je njegujte samo prirodnim proizvodima. Jedno od njih je i maslinovo ulje…

Kombinacije sa maslinovim uljem

Šminku sa lica, posebno maskaru možete jednostavno skinuti sa malo maslinovog ulja. Samo nekoliko kapljica stavite na kuglicu vate i lagano nekoliko puta pređete preko kapaka. Još bolja za vašu kožu je mješavina maslinovog ulja i razblaženog aloe vera gela (možete ih pomiješati u odnosu 1:5). Maslinovo ulje će isplivati na površinu, a vi prije upotrebe samo promućkajte bočicu. Umjesto aloe vera gela, možete da koristite i filtriranu vodu.

Maslinovo ulje (najbolje ekstradjevičansko) je najsličnije prirodnim uljima vaše kože i neće zatvoriti pore niti isušiti kožu. Samo će je učiniti mekom i čistom. Aloe vera na kožu djeluje njegujuće i hidratizirajuće.

Takođe, možete pomiješati 1 šolju vode, pola kašičice tečnog kastilj sapuna i 1 kašičicu maslinovog ulja i to koristiti kao odstranjivač šminke.

Mješavine sa bebi šamponom

Bebi šamponi u većini slučajeva imaju ulogu i kupke i šampona i vrlo su nježni prema našoj koži. Zato ih bez straha možete koristiti i u mješavinama za odstranjivače šminke. Pomiješajte 2 kašike bebi šampona (formula bez suza), 1 kašičicu bebi ulja (ili maslinovog) i 1 šolju tople vode.

Izvor: prva.rs