Šišarke su same po sebi veoma dekorativne i nećete pogriješiti ako ih uvrstite u svoju prazničnu dekoraciju. Pogledajte kako da napravite vijenac za vrata samo od šišarki.

šišarka1

Koliko je sjajna ideja da odete u zdravu šetnju šumom, skupljate šišarke sa klincima i kasnije od njih napravite ukrasni vijenac koji će krasiti vaša vrata tokom praznika? Pokušajte uz pomoć djece realizovati ovu ideju koju smo pronašli na Doityourselfdivas blogu.

Sve što vam je potrebno za ovu majstoriju jesu šišarke, jedna vješalica za garderobu od žice, lijepak, komad ukrasne vrpce i sitne plastične perlice koje sigurno imate u kući ako imate klince.

Sve što treba da uradite jeste da na vrh svake šišarke zalijepite po jednu perlicu i ostavite da se osuši. Nakon toga odmotajte žičanu vješalicu i od nje napravite krug, kuku vješalice možete ostaviti jer ćete na nju zavezati mašnu.

 

 

šišarka3

Nakon što ste vješalicu izravnali i formirali u krug, žicu provlačite kroz perlice na šišarkama i nižite dok ne dobijete bogati vijenac. Kad ste stigli do kraja, kraj žice zamotajte oko kuke, zavežite ukrasnu mašnu i to je to!

šišarka5

Ako želite, šišarke možete pošpricati vještačkim snijegom u spreju.

Izvor: lifepressmagazin.com