Danas to rade mnoge djevojke, međutim, nakit Blanke Botić odudara. Ne djeluje kao serijski i već viđen. Svaki komad je drugačiji.

Nakit s potpisom Luciano jewelry, koji potpisuje mlada i talentovana dizajnerka, Blanka Botić sve više osvaja noćne ormariće pripadnica ljepšeg pola.

Nedavno je mlada kreativka imala i svoju prvu reviju, a uz njene komade nakita modeli su nosili odjeću tuzlanske kreatorke, Dee Dee Sparrow.

“Ponosna sam na taj događaj, jer je u potpunosti bio u mojoj organizaciji, i dobila sam jako pozitivne kometare”, otkriva Botić.

Botić nam kaže da se rodila s ljubavlju prema lijepom, a da je ta ljubav s godinama samo rasla:

“Jednostavno mislim da se sa tim čovjek rodi, samo što se kroz život nadopunjuje i ta ljubav postaje sve veća i veća. Sjećam se da sam još kao mala djevojčica oblačila mamine štikle, krala njene karmine i oko vrata i ruku stavljala džidže koje bi pronašla u kutiji za nakit“.

Malo kasnije, u tinejdžerskim danima, Botić se bavila manekenstvom, da bi konačno ljubav prema lijepom usmjerila na izradu nakita. Danas to rade mnoge djevojke, međutim, nakit Blanke Botić odudara. Ne djeluje kao serijski, već viđen. Svaki komad je drugačiji.

“Inspiraciju pronalazim svugdje. Pratim svjetske brendove i dovoljna je jedna šetnja gradom ili upravo osoba kojoj je nakit namjenjen da dobijem ideju”, otkriva mlada dizajnerka.

Kreativnost, ipak, u BiH ne znači i sigurnu zaradu. Blanka kaže da se može tek ponešto zaraditi, ali ne i živjeti od ovoga posla. Nakit prodaje i reklamira putem društvenih mreža – najviše facebooka (Luciano jewelry i Blanka Botić), a kupuju ga žene svih godišta.

Stvarno ne mogu posebno izdvojiti ko najviše kupuje moj nakit. Mislim da kupuju one djevoke ili žene koje stvarno prepoznaju rad i trud, koje vide da su to unikati koji nastaju uz pomoć moje mašte i kreativnosti, i naravno one koje vole nositi nakit. Moram se pohvaliti da sam jednom upoznala djevojku koja nikada nije nosila nakit, ali kad je vidjela moje radove rekla je da od tog dana nosi isključivo Luciano jewelry i mene jednostavno ispunjavaju i nadahnjuju takvi kupci i zbog njih sam svaki dan sve bolja i bolja”, kaže Blanka. 

Ulaganja u ovaj posao nisu mala, a Blankini prijatelji često joj na poklon donose – materijal za nakit.

“Na našim prostorima postoji jako malo radnji koje se tim bave. Imam sreću da živim u Banja Luci pa imam nekoliko radnji sa repromatertijalom. Mislim da su susjedne zemlje, poput Hrvatske i Srbije dosta bolje snabdjevene repromaterijalom i da su povoljnije. Postoji jedna anegdota vezana za putovanja meni dragih osoba koje su uvijek tu za mene. Kako većina ljudi skuplja magnete sa putovanja, meni prijatelji uvijek donesu po kesicu repromaterijala i ispune moje srce sa onim što ja u stvari najviše volim”, otkriva Blanka.

Uz nakit, Blanka izrađuje i unikatne komade odjeće, a model joj je sinčić.

“Kao što sam već rekla, s modom se jednostavno rodiš. Možda nešto ima i u genima, tako da moj trogodišnji sin ima već izgrađen stil oblačenja i sam bira svoje odjevne kombinacije što je nevjerovatno. Voli pozirati ispred foto objektiva i sudjeluje u izradi nakita. On pravi svoje ogrlice i mislim da tako razvija svoje motoričke sposobnosti. A on je za mene jednostavno pokretač svega i čitav svijet mi se vrti oko njega. Na neki način sam ovo počela raditi upravo radi njega i nakit je upravo po njegovom imenu dobio ime“, kaže mlada mama.

Kada su u pitanju odjevni predmeti za mlade, Blanka ih je počela izrađivati iz potrebe.

“Trebala mi je leptir mašna za moga sina, a kako nam je tržiste oskudno, u tu avanturu sam se upustila sama i sada iza sebe imam na stotine leptir mašni. Za djevojčice uvijek ima više izbora pa tako i kod mene, pravim tu-tu suknjice, ukrašavam naočale, pravim krune i ima još dosta toga”, dodala je.

Kako je pred nama cijela godina, Blanka nam je otkrila i svoj plan. U 2015. nakit će biti usmjeren na mladenke, odnosno najsrećnije trenutke u ljudskom životu. 
 

Izvor: republikainfo.com