Da iskrene emocije postoje, pokazao nam je mladi ljubavni par, Tatjana Rosić i Branko Popović koji su svoju šestogodišnju emotivnu vezu uokvirili vjeridbom, na nesvakidašnji način, na zidovima banjalučke tvrđave Kastel. 

Bio je to, vjerovala je, sasvim običan dan. Banjalučanka Tatjana Rosić trebala je sa drugaricama da ode na ručak u Kazamat, ništa ne sumnjajući. 

– Kako smo prilazili Kastelu, ugledala sam moga momka Branka  kako sjedi na dječijem, plastičnom, bijelom konju, dok je zajednički prijatelj, fotograf Dragan Martić “škljocao”. Ništa mi nije bilo jasno – iskrena je Tatjana.

par
I ko kaže da prinčevi na bijelom konju ne postoje?

S obzirom na to da je Tatjana po profesiji psiholog, njen, sada već vjerenik želio je da joj pokaže da postoje i nerealne stvari, stvarajući tako njihovu bajku. 

– Pitao me je da li sada vjerujem u princa na bijelom konju i da čokoladne bombonice mogu padati s neba, jer je u tom trenutku njegov prijatelj  sa Kastela odnekud počeo da baca bombone po nama. Sve vrijeme sam se smijala, jer sam jednostavno bila bez teksta – prepričava Tatjana, 

Međutim, sve je to bio sam uvod. Ono najljepše je tek uslijedilo:

– Odjednom su iskočili drugari sa transparentom na kom je pisalo “Bebo, ja sam gej”, a Branko je dobacio: “Ne, ne taj transparent ljudi!”

ja sam gej

Branko Popović: “Ne, ne taj transparent ljudi”

 

 

– Odveo me je na stepenice, gore na Kastel, drug je držao zvučnike i pustio je pjesmu od  Aerosmitha “I don’t wanna to miss a thing”, on je kleknuo i izvadio kinder jaje koje je bilo originalno zapakovano i onda kada sam otvorila, slomila čokoladu i otvorila kutijicu, ugledala sam prsten. Tada me je zaprosio tako što sam ugledala na drugoj strani obale, tamo kod splava, transparent koji su držali njegovi drugari iz Gorske službe za spašavanje, na kom je pisalo “Hoćeš li da se udaš za mene?” I naravno, pristala sam!

Uslijedilo je fotografisanje cjelokupnog društva i ispijanje koktela, uz zdravicu, na kiši…

drustvo3

Ako mislite da je bilo lako organizovati čitav vjerenički čin, varate se:

– Tri puta im je dolazila patrola policije, ispitujući ih šta rade na Kastelu. Na kraju su došli da vide da li sam pristala – kroz smijeh priznaje Tatjana

Na tvrđavi Kastel mnogobrojni parovi otkrivaju svoje najtananije emocije. Mnogo je onih koji su i dan svadbe ovjekovječili ovdje. Ova priča takođe je utkana u zidove banjalučkog utvrđenja i kao takva je autentična.