Zanima vas kako izbjeći curenje sperme iz vagine odmah nakon seksa ili čak i sljedeći dan? Mi vam donosimo odgovor…

Žene koje praktikuju seksualne odnose u kojima muškarac ejakulira u njhovu vaginu, često se susreću sa problemom sperme, koja u različitim trenucima nakon seksa, obično kada nam to ne treba, ističe iz vagine. To nije ništa čudno, zapravo je to nešto potpuno prirodno i normalno, zato vam ne bi trebalo biti neugodno. Nažalost ili na svu sreću, ako tako želite, vagina nije rupa bez dna u kojoj bi se sperma izgubila ili istekla na nekoj drugoj strani. Nešto sperme se zapravo i “slije” do materice, preostali dio mora vaginu, na neki način, napustiti, i to istim putem kojim je i ušla.

To znači da tu česmu nećete moći zatvoriti dok cijela cijev ne bude potpuno prazna.

Najbolje je da se neposredno nakon ejakulacije u vaginu uputite na WC. Pri uriniranju uglavnom isteče i većina sperme (jlp)

Najbolje je da neposredno nakon ejakulacije u vaginu odete na WC. Pri uriniranju uglavnom ističe i većina sperme 

Sperma uglavnom ističe iz vagine odmah nakon seksualnog odnosa ili prilikom prvog uriniranja. Može se dogoditi da sperma ističe iz vagine dok hodamo ili čak i sljedeći dan. To može biti vrlo neugodno, i to ne samo da zaprlja vaše gaćice, već može procuriti i kroz odjeću te stvoriti utisak da ste se popiškili u gaće. Zato je dobro nakon seksualnog odnosa staviti dnevni uložak ili makar nekavu maramicu, odnosno nešto slično tome, kako bi spriječili najgore.

Ni u kom sučaju nemojte odmah nakon seksualnog odnosa koristiti tampone. Tokom seksualnog odnosa ima dosta trljanja, što može uzrokovati unutrašnje ranice, koje su zapravo neprimjetne. Tampon može nadraženo mjesto još dodatno izritirati, što – iako vrlo rijetko – može dovesti do toksičkog šoka.

Iako je sperma istekla iz vagine, to ne znači da ste sigurni od trudnoće  (jlp)

Iako je sperma istekla iz vagine, to ne znači da ste sigurni od trudnoće 

Ako vam curenje sperme iz vagine zaista jako smeta, savjetujemo vam da koristite kondome, muške ili ženske. Još uvijek vam preostaje opcija da prekinete, te ejakulirate izvan vagine. Ako vam se to ipak ne sviđa, te biste radije seksualni odnos završili s ejakulacijom u vaginu, savjetujemo vam da odmah nakon seksualnog odnosa odete na malu nuždu. Dok budete urinirali, po zakonu gravitacije će iz vagine isteći i većina sperme, a stiskanjem vaginalnih mišića izlijev ćete dodatno pospješiti.

Još nešto… Isticanje sperme iz vagine ne znači da ste sigurni od trudnoće. Kao što smo prije naveli, nešto sperme ipak dođe do materice te tamo i ostane, što znači da na taj način možete zanijeti.  

Izvor: intimatemedicine.com.hr