Torte koje su drugačije od svih koje ste do sada probali. Koju kog da izaberete, svaka ima svoju priču i autentičnost.

Sastojci:

  • Kartoni različitih boja i dezena
  • Boje, lak, ljepilo (ekološki prihvatljivi proizvodi)
  • Različiti slatkiši
  • Kreativnost, trud i rad

Ništa vam nije jasno? Nije ni nama bilo, a onda nam je objasnio mali, kreativni tim iz Banja Luke, prepoznatljivog imena “Art pokloni Dario”.

Radi se o kutijicama trouglastog oblika koje spojene čine tortu. Vesele i šarene, s cvjetnim ili uzorcima bubamara, torte od kartona iz unikatnog kutka ”Art pokloni Dario” podjednako privlače dječju, ali i pažnju odraslih. I dok smo naviknuti na ukusne čokoladne ili voćne torte, ovo su neobične torte u čiju se svaku krišku mogu staviti slatkiši, razni pokloni ili male igračke.

torta
Parče torte koje obraduje svakoga

torta sa bombonama
U njemu mogu stati razni slatkiši i drugi poklončići

dario
Torte od papira – originalan poklon

Ideja za ovaj kreativni rad nastala je u septembru 2014. godine i do sada su proizveli desetine tortica koje su obradovale mnoge naše Banjalučanke, ali i zadovoljne mušterije iz mnogih gradova BiH i zemalja okruženja. Svemu je prethodila spoznaja kako na tržištu nema proizvoda koji bi zamijenio prave torte prilikom proslave dječjih rođendana u vrtićima i nižim razredima osnovnih škola.

– Sigurno ste upoznati s tim da, iz sanitarnih razloga prije svega, vrtići ne dozvoljavaju roditeljima da za rođendane svoje djece, u vrtić donose torte i kolače iz kućne radinosti. To naravno ne znači da svom mališanu ne možete napraviti tortu kojom će počastiti svoje drugare. Prave se u različitim bojama, dezenima, ukrasima, junacima, motivima, a kutijice se mogu puniti slatkišima i raznim poklončićima – objašnjava Dario Stanković, idejni tvorac proizvoda koje ineterno nazivaju “tortice sa dušom”.

U procesu proizvodnje koriste se boje, ljepilo i lak koji su potpuno sigurni za zdravlje. Riječ je o ekološki prihvatljivim proizvodima nastalim uz puno truda i rada kreativnih ljudi.

– Potrudili smo se da izaberemo najinteresantnije poklone koji su totalno različiti od postojeće ponude na tržištu. Naši pokloni su unikat i ručne izrade, i predstavljaju apsolutni hit na našem tržištu.

Jedno je sigurno: Sa ovim torticama izgledaćete originalno i potpuno drugačije od drugih.

Pogledajte fotogaleriju: Koja torta vam se najviše dopada?

Više o Art pokloni Dario možete saznati i na njihovoj Facebook stranici