U prethodnim sezonama bili smo svjedoci različitih strujanja u svijetu šminke i frizure, a sada je vrijeme da dočekamo nove trendove. Evo šta ćemo odbaciti, a šta prigrliti u sezonama koje dolaze.

1. Zbogom izbrijanoj glavi – Izbrijana kosa iznad jednog ili oba uha je u prethodnim sezonama bila hit frizura. U narednom periodu zaboravite na ovaj trend. Umjesto toga napravite bujne krupne lokne i dubok razdjeljak sa strane tako da skoro svu kosu prebacite na suprotnu.

2. Zbogom savršenim loknama – Savršeno uglađene i uredne lokne su jedno vrijeme zaista bile popularne kao nijedna druga frizura. Međutim, sezone koje nam dolaze donose prirodniji, opušteniji i pomalo neuredan izgled.

3. Zbogom neprirodnim vještačkim trepavicama – Vještačke trepavice jesu sjajan način da skrenete pažnju na svoje oči, ali to treba da uradite na pravi način jer vrlo lako možete da izgledate kao porculanska lutka – neprirodno i napadno. Umjesto gustih vidljivo neprirodnih trepavice, stavite više slojeva maskare čekajući nekoliko sekundi da se svaki sloj osuši prije nanošenja sljedećeg. Ili koristite pojedinačne trepavice.

4. Zbogom prenaglašenim usnama – Lijepe pune i zavodljive usne su san svake pripadnice ženskog roda. Ipak, jako iscrtane i neprirodno naglašene usne odlaze u prošlost, a zamjenjuje ih prirodan izgled.

5. Zbogom repu na vrh glave – Ekstremno visoki rep na vrhu glave je definitivno stvar prošlosti. Spustite ga malo niže za sofisticiraniji i nježniji izgled.

6. Zbogom dugoj ravnoj kosi – Duga ravna kosa, a pogotovo ekstenzije do kraja leđa su stvar prošlosti. Posljednjih sezona aktuelne su kraće frizure – piksi, bob, lob, a tako će biti i u sezonama koje dolaze.

7. Zbogom jako iscrtanim oštrim obrvama – Ovaj trend je jedno vrijeme definitivno bio must have i gotovo da nema pripadnice ljepšeg pola koja nije popunjavala obrve imajući u glavi sliku Care Delavingne. Međutim, u sezonama koje nam dolaze ponovo se na scenu vraćaju prirodne obrve koje su minimalno oblikovane, sa čak i ponekom dlačicom ostavljenom ispod. Nema više oštrih preciznih linija. Sve postaje opuštenije, ,,neuredno” i prirodno.

8. Zbogom lavanda nijansi kose – Nicole Richie, a za njom i Amanda Bynes i mnoge druge poznate dive su u prethodnim sezonama forsirale plave, ljubičaste i ružičaste nijanse u kosi. Sada se sve vraća u normalu i trendovi predviđaju prirodne nijanse boje kose.

9. Zbogom ,,prepečenom” tenu – U jednom periodu preplanuo ten je bio nešto što ste mogle da vidite na gotovo svim damama. Ukoliko nije bilo u pitanju kvarcovanje u solarijumu ili sunčanje na suncu, onda se koristio bronzer i tamnije nijanse pudera. Sada je sve to otišlo u zaborav, a na sceni su blijeda lica i prirodni ten bez ,,termičke obrade”.

10. Zbogom ombre trendu – Ombre za kojim su ludjele dame u prethodim sezonama definitivno je stvar prošlosti. Smijenio ga je sombre – prirodnija i umjerenija varijanta sjenčenja kose.

11. Zbogom stileto noktima – U skladu sa sveobuhvatnim vraćanjem prirodnom izgledu i stileto nokti su otišli u prošlost. Sada su na sceni kratki prirodni nokti!

12. Zbogom šimeru – Lice koje previše sija definitivno se više ne smatra lijepim. Kao i u prethodnim slučajevima vratio se prirodni izgled na scenu. Blistavo negovano lice bez slojeva pudera, šimera i hajlajtera je ono što se sada traži.

13. Zbogom 3D noktima – Ovaj trend je bio kratkog daha, ali u jednom trenutku je zaista drmao scenu nail arta. Nema poznate dive koja nije imala neku 3D umjetnost na noktima. Ali i ovaj trend je zajedno sa stileto noktima otišao u prošlost, a smijenili su ga simpatične kreativne šare u pastelnim bojama.

14. Zbogom metalik ajlajnerima – Ovi ajlajneri su jedno vrijeme bili zaista hit u makeup svijetu, ali sada je vrijeme da se od njih oprostimo i vratimo na tron klasične crne.

15. Zbogom crnom karminu – U težnji za što tamnijim usnama otišlo se u krajnost, pa smo nerijetko mogli da na poznatim divama vidimo i crne karmine. Ovaj trend je, srećom, otišao sa scene, a na njegovo mjesto su došle senzualne usne u bojama crvenog vina.

16. Zbogom prevelikim punđama – Ogromne punđe su trend koji je dugo harao crvenim tepihom i moramo priznati da nam se sviđao. Međutim, kao i u svim drugim sferama, i u sferi frizura se vraća akcenat na minimalizam i prirodnost, pa su i punđe postale manje i elegantnije.

17. Zbogom jako iskonturisanom licu – Naglašene crte lica i upadljivo konturisanje je popularizovala Kim Kardashian, ali i ona je počela da se vraća prirodnijem izgledu. Nova sezona donosi suptilno konturisanje koje ističe prirodnu ljepotu i ne stvara drastične promjene u izgledu lica.

Izvor: mogujatosama.rs