Prije svega,  treba voditi računa o puderu – izbor prave nijanse je na prvom mjestu, a potom i način nanošenja. Cilj pudera jeste da izjednačite ten.

Šminka, kao i svi ostali kozmetički preparati za uljepšavanje, trebalo bi zaista da vam posluže da prikrijete svoje eventualne nedostatke i istaknete ono što je na vama lijepo.

Dakle, svaka žena može da bude lijepa uz vrlo malo truda. Pravilna higijena je na prvom mjestu – čista kosa, mirišljava garderoba, uredni nokti i naravno besprijekorna šminka.

Kada je riječ o mejkapu, dame često prave grešku između “noćne” i “dnevne” šminke. Za večernje izlaske je prihvatljiva jača šminka, naročito kada je riječ o sjenkama za oči. Međutim, dnevna svijetlost je nešto drugo.

Najprije treba voditi računa o puderuizbor prave nijanse je na prvom mjestu, a potom i način nanošenja. Cilj pudera jeste da izjednačite ten. Dakle, treba da se vodi računa da za posljedicu nemate “šarenilo” po liccu, koje može djelovati jako neuredno i odbojno.

Treba biti oprezan i sa rumenilom, a naročito obrvama. Sasvim je u redu malo docrtati obrve na mjestima gdje ste malo pretjerali sa picentomobrve nikako ne bi trebalo da vam izgledaju izvještačeno.

Kada je riječ o očima, za preko dana dovoljno je malo neutralne sjenke i jedan do dva sloja maskare. Mrlje od maskare možete da uklonite štapićima za uši.

Na usne nanesite malo sjaja ili labelo rozikaste ili crvene nijanse – daće svježinu vašem licu.

Koje su najgore greške prilikom šminkanja i kako to može da izgleda, pogledajte u videu – šokiraće vas!