Snijeg koji pada nije izazvao probleme u saobraćaju na podrčju grada Banje Luke. Sve ekipe Zimske službe još od sinoć su na terenu i čiste saobraćajnice.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, svi putni pravci su prohodni i saobraćaj se odvija bez prekida. Javni gradski i prigradski prevoz se takođe odvija bez poteškoća.

Na gradskom području, osim održavanja saobraćajnica – „Čistoća“ je angažovala i 70 radnika na ručnom čišćenju pješačkih prilaza, slivnika, te autobuskih stajališta. Osim ovih aktivnosti, ekipe čiste i pješačke staze, kao i trotoare, gdje je moguće prići.

Prema posljednjim podacima sa terena, visina snijega na gradskom području je 14 centimetara, dok na seoskom području najviše snijega ima u Strčićima i Pavićima – oko 50 centimetara, zatim u Stratinskoj i Kmećanima – oko 30, te u Aginom selu, Krminama i Kolima – 25 centimetara.

Ovom prilikom, apelujemo na sugrađane da čiste snijeg ispred svojih stambenih objekata i poslovnih prostora. Takođe, apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.