Tradicionalna kupovina poklona za Valentinovo ili Dan zaljubljenih već je počela, a u cvjećarama i poklon šopovima u Banjaluci uveliko se nude razni pokloni.

Poklon povodom 14. februara već danas je tražio Mićo Kajkut.

“Pridajem značaja Valentinovu, sada sam počeo da tražim poklon i nadam se da ću naći neki prigodan, a koji će se, nadam se, svidjeti i odgovarati mojoj djevojci”, rekao je Kajkut.

Cvjećare u gradu su se pripremile i spremno očekuju kupce, a kažu da ih je sve manje jer je cvijeće skupo za naše standarde.

“Ruže su tri marke, gerber dvije, ljiljan četiri, margarete dvije i po marke. Kupaca ima slabo, nema ih kao nekada. Cvijeće je skupo za naš standard jer nema ga ovdje nabaviti i uvozno je“, rekla je radnica u cvjećari “Mirjana”.

U marketu “Slavija” u banjalučkoj “Tržnici” kupaca već ima jer, kako kažu, imaju dobru ponudu.

“U ponudi imamo srca u raznim veličinama, svijećnjake, svjećice, figure, salvete. Uglavnom idu svijećnjaci i plišane igračke, a oni nešto romantičniji kupuju latice ruža pa će negdje da ih postavljaju. Cijene poklona su jako različite, ima ih od marku i po pa naviše. Prodaja je uveliko krenula”, kaže prodavačica Sandra Kostić.

Oni koji teže nešto praktičnijim poklonima potražiće ih u poklon šopovima.

“Tokom cijele godine imamo poklone u znaku srca, ali za Valentinovo je malo veći izbor nego inače. Za poklone imamo razne čaše, poruke u boci, teglicama ili kuglama sa slatkišima, albume, krigle za pivo s romantičnim natpisom ili šoljice za kafu. Dosta radimo po narudžbi tako da kupaca ima već od 1. februara”, rekla je Jasmina Antić-Padalović, vlasnica poklon šopa “Srculence”.

“Parni valjak” i “Popart”

Na sam Dan zaljubljenih u Sportskoj dvorani “Borik” s početkom od 20 časova nastupiće rok grupa “Parni valjak”.

U Domu omladine od 10 časova biće otvoren dizajn buvljak “Popart”, a dizajneri i kreativci ponudiće razne proizvode.

Izvor: nezavisne.com