Posljednjih godina dolazi do masovnom popularizovanja Tajlanda na svjetskoj turističkoj mapi i to je apsolutno opravdano! Tajland je zemlja gdje vam se pruža mogućnost za najljepšim plažama svijeta, urbanim Bangkokom, duhovnim putovanjem i avanturom za avanturom. Priroda, duhovnost i hrana su osnovne karakteristike po čemu je Tajland prepoznatljiv.

Priroda je bila blagonaklona na ovu zemlju gdje možete pronaći tropske šume sa hramovima tigrova, zabačena pusta ostrva sa plažama kao iz kataloga, voziti kajak od bambusa kroz planinske rijeke, jahati slonove i vidjeti najveći cvijet na planeti. Ukoliko planirate vaš put preporučujemo vam odlazak na Similan ostrva i u Kao Sok nacionalni park, koji ostavljaju bez daha.

tajland plaze1 Tajland: Putovanje snovatajland2 Tajland: Putovanje snova

Ukoliko imate mogućnost za dužim boravkom, odlazak na Tajland trebate upotpuniti odlaskom i boravkom od deset dana u jednom od mnogobrojnih budističkih manastira, gdje vas uče meditaciji, jogi i taj-čiju i gdje se ćuti deset dana. Bukvalan povratak u sebe. Odličan budistički manastir koji ima program za strance se nalazi kod grada Surat Thani, gdje boravak od deset dana (hrana i smještaj) košta oko pedeset evra. Registracija je posljednji dan u mjesecu, a meditacija počinje prvog dana sljedećeg mjeseca.

tajland3 Tajland: Putovanje snova

Hrana je nešto specifično za Tajland. Nekome prija više, nekom manje. Na Tajlandu je sve jačeg mirisa, intenzivnijeg ukusa i interesantnog oblika. Odlaskom na lokalnu pijacu možete vidjeti čitavu lepezu tajlandske kuhinje, kao, na primjer egzotična mesa žabe, zmije i kornjače, a na drugu stranu svježa voća poput raznih dinja, pomela i dragon fruit-a. Preporuka je da probate svjež kokos, čiji vrh se otvara satarom ili mačetom, stave slamčicu i spremni ste za fantaziju ukusa svježeg voća.

tajland hrana Tajland: Putovanje snova

Tajland je zemlja gdje snovi postaju stvarnost i gdje niko ne ostaje ravnodušan. Ukoliko se premišljate, naš savjet je da se prepustite i da se upustite u avanturu.

Izvor: wannabemagazine.com