Dugo očekivani film “Pedeset nijansi siva”, režiserke Sem Tejlor-Džonson, od četvrtka uveče na redovnom je repertoaru multipleksa “Palas” u Banjaluci, a koliko je interesovanje za ovo ostvarenje u gradu na Vrbasu najbolje je pokazala gužva u holu pred premijerno prikazivanje.

U bioskopskoj sali tokom projekcije čuli su se osmijesi, a utisci su razmjenjivani odmah po završetku. Filmski hit, kako je najavljen, podijelio je mišljenja Banjalučana.

“Film je ispunio moja očekivanja. Postoje te erotske scene, ali mi je drago da je to sve prikazano s ukusom i mjerom. Oni koji očekuju da će zadovoljiti neke najniže strasti ne treba da dolaze da gledaju film“, kazala je Banjalučanka Gordana B., koja je svoju kartu rezervisala 10 dana ranije.

“Pedeset nijansi siva” pogledao je i Velibor Kovačević, koji je došao sa djevojkom. On je istakao da film nema dubinu, ali da je priča dobro postavljena. Neki su, pak, tvrdili da su potpuno razočarani viđenim.

Marina Popović, portparol multipleksa “Palas”, istakla je da su se i nadali će biti veliko interesovanje, jer je knjiga po kojoj je film rađen jako popularna, ali da je posjeta prvog dana nadmašila sva očekivanja.

“Od kada je objavljen datum premijere, dobijali smo svakodnevne upite za prodaju ulaznica, zato smo ih i pustili u pretprodaju za tri termina“, rekla je Popovićeva.

Kritika prema filmu rađenom prema romanu E.L. Džejms nije bila najnaklonjenija.

“Uprkos fami koja je nastala prije nego što je prikazan, film nije ništa drugo nego dosada s pljeskanjem zadnjice”, jedan je od komentara kritičara.

Glavne uloge Kristijana Greja i Anastazije Stil, koji su postali ikone milionima čitalaca, povjerene su Dakoti Džonson i Džejmiju Dornanu.

Izvor: nezavisne.com