Nakon raskida žene imaju potrebu da svoja najdublja osjećanja podijele s prijateljima i tako “skinu sa duše” bol koja ih muči, dok muškarci odbijaju da se suoče s osjećanjima.

Žene su zaljubljive prirode, dok muškarci rijetko poklone svoje srce. Oni se teško otvaraju, zbog čega se teže nose s raskidom, tvrde psiholozi. Pripadnice ljepšeg pola brže shvate da je gotovo, dok je muškarcima potrebno malo više vremena. Oni se više oslanjaju na lijevu stranu mozga koja je zadužena za logičko razmišljanje, dok je ženama izraženija desna strana, odgovorna za intuiciju, osjećanja i izražavanje.

Kako se nose žene, a kako muškarci s raskidom?

Nakon raskida, žene imaju potrebu da svoja najdublja osjećanja podijele s prijateljima i porodicom. One ne zadržavaju stvari u sebi kao što to rade muškarci. U njima se ne nakuplja gorčina, a bol nestaje, zbog čega mogu brže da nastave sa životom.

Za razliku od njih, muškarci ne dijele svoje emocije s drugima. Oni ih najčešće potiskuju u sebi i pretvaraju se da je sve u redu, istakla je Britanka Trejsi Koks, seksualni terapeut.

Muškarci se zatrpaju poslom kako ne bi mislili na bivšu, traže utjehu u alkoholu ili u drugim ženama. Oni će učiniti sve da se ne suoče s raskidom i bolom koji ide uz to. Iskazivanje osjećanja njima je najčešće znak slabosti i patetike, i boje se da ne ispadnu slabići pred svojim prijateljima.

On izgubi više prijatelja

Nakon raskida bivši partneri su primorani da stvore novi i samostalni život. Žene se u takvim trenucima više oslanjaju na prijatelje, dok se muškarci okreću svojim solo prijateljima. Oni najčešće odbacuju zajedničke prijatelje u korist samaca zato što im je teško da slušaju kako bivšoj ide dobro u životu.

Ona izgleda bolje

Žene nakon raskida često promijene svoj izgled, frizuru ili stil odjevanja i samim tim označavaju novi početak. Novi izgled im podiže samopouzdanje i odmah izgledaju bolje. Za razliku od njih, muškarci pate u tišini što se itekako odražava na njihov izgled. Umor, iscrpljenost i neprospavane noći ostavljaju tragove, tvrdi Koks.

Izvor: superzena.net