Želite vaše obične prostirke za kupatilo zamijeniti nečim potpuno originalnim i nesvakidašnjim? Napravite fenomenalnu prostirku za kupatilo od rječnih kamenčića.

Ova jednostavna prostirka će vašem kupatilu dati sasvim novu dimenziju i izgledaće drugačije, šik i sofisticirano, a ruku na srce nije u pitanju neki poseban trud da biste je napravili.

Ideju smo pronašli na Curlby blogu.

Potreban materijal:

  • Tanka prostirka napravljena od gume
  • Kamenčići
  • Providni kontaktni lijepak
prostirka3

Za početak krenite u potragu za kamenčićima, prošetajte do rijeke i nakupite što više kamenčića lijepog oblog oblika, različitih boja. Ako ne znate gdje biste mogli naći kamenčiće pitajte u prodavnicama gdje se prodaje materijal za građevinarstvo i „uradi sam“ projekte možete li ih kupiti.

Kamenčiće operite i osušite pa ih jednostavno lijepite na gumenu prostirku redoslijedom kojim želite. Slažite sami mozaik po vašem ukusu.

prostirka4

Kad ste poslagali kamenčiće ostavite prostirku da se lijepak osuši, najbolje preko noći i sutradan je stavite na željeno mjesto u kupatilu.

Ovu prostirku možete i ponijeti kao poklon za useljenje prijateljima i članovima porodice, sigurni smo da će biti više nego oduševljeni.

 

 

 
Izvor: lifepressmagazin.com