Donosimo vam jednostavan recept i video upustva kako se pravi torta za trudnicu. Idealna je za one posebne momente kada želite da obradujete prijateljicu koja očekuje dijete.

Kada je pogledate čini se kao da je komplikovana za napraviti, ali tajna ukrašavanja je u fondan smjesi ili marcipanu. Smjesu možete u raznim bojama nabaviti u marketima.

Priprema:

Za ovu tortu vam je u osnovi potrebno: smjesa za kore za tortu, fil po želji i fondan. Smjesu za kore i fil možete napraviti po sopstvenom nahođenju, odnosno po receptu koji volite i koji često pravite. 

Smjesu za kore treba da podijelite u tri posudice. Bitno je da imate jednu veliku oblu (za stomačić) i dvije manje, jednake – za grudi. Kada ih ispečete ostavite ih sa strane dok ne umjesite fil.

trudnicka torta 4

Dobijene oble kore obrežite da dobijete lijepi glatki oblik. Takođe poravnajte dno oblih kora tako da kada ih postavite na pladanj (ili veliki karton obložen papirom za pečenje – na kom će stajati torta) da stoje ravno.

Svaku koru (grudi i stomačić) prepolovite – podijelite na dva dijela i između stavite sloj fila. (Ako je stomačić/kora poprilično velika možete je podijeliti i na tri dijela i svaki filovati).

trudnicka torta 2

Obrežite kore (najbolje najveću koru) i te dijelove umjestite na mjestima gdje se spajaju grudi i stomačić – da dobijete lijep prelaz (pogledajte u videu).

Premažite cijelu tortu filom da biste sve spojili. Sada tortu možete ukrasiti špricom i drugim filovima u boji i ukrasima za kolače i torte ili obložiti fonadan smjesom.

Umjestite fondan po želji i ukrasite kreirajući odjeću za trudnicu. (Detaljnije pogledajte u videu). Dijelove ukrasnog fondana (poput trakica i cvjetića) lijepite premazujući slojeve sa malo vode.

Izvor: lifepressmagazin.com