Šta sve vreba na ultrazvučnim snimcima nerođenih beba? Ovi roditelji su se iznenadili i slatko nasmijali tome…

Od kada je upotreba ultrazvuka ušla u redovnu praksu praćenja trudnoće, roditelji mogu da prije rođenja saznaju pol bebe.

Prve slike sa ultrazvuka su postale bebine prve slike, koje se često dijele sa porodicom i prijateljima, čak i dok je svima koji nisu stručni u tome teško da pronađu bebu na njima.

Ti misteriozni zamućeni snimci su prava podloga za pareidoliju – fenomen da ljudi među nepoznatim oblicima prepoznaju nešto što im je poznato. Evo nekoliko primjera tog fenomena pravo iz ginekoloških ordinacija i roditeljskih arhiva.

Patkica


Ova slika je nastala u ranoj trudnoći, a roditelji su se bebi obraćali sa “patkice” sve dok nisu saznali da je u pitanju dječak i dok nisu odlučili koje ime da mu daju.

Zli vladar iz Ratova zvijezda

Zlo vreba iz sjenki ultrazvuka.


Čak dva buduća oca na snimcima su primijetila lik najmračnijeg karaktera u ovom serijalu.

Čekaju i bebu i mačku

Ako niste vidjeli iz prve, velika mačka je sa desne strane, kod bebinih nogu. A mala maca se sakrila lijevo od nje.

Djetlić

Ova trudnica je dugo mislila da će roditi djetlića, a ne dječaka ili djevojčicu.

Demon nad bebom


Ako ga ne vidite na prvu loptu, strašni demon bdi nad stomakom nerođene bebe i gleda u nju. Objašnjenje stručnjaka za ultrazvuk je da je ono što vidimo zapravo nabor posteljice, koji može da bude bilo kog oblika.

Makaze

Nadajmo se da će ovaj par kasnije u trudnoći dobiti mnogo ljepše slike na kojima mogu da vide bebu.

Čarli Braun


Za ovu montažu je zaslužna buduća baka, koja vjerovatno želi unuka sličnog Snupijevom prijatelju.

Beba roker

Ova slika ne spada među pareidolije. Ponekad, bebe u stomaku zauzimaju neobične poze. Roditelji dječaka Harisona, Džef i Suzana, oboje su muzičari i bili su oduševljeni onim što vide. Harison sada ima četiri godine i ozbiljne zdravstvene problem koji utiču na njegovo disanje od rođenja.
Izvor: bebac.com