Zasad nepoznati napadač, za kojim policija traga, napao je dvojicu Banjalučana u pekari “Žitopeka” u centru Banjaluke, udarivši ih drškom pištolja u glavu, nakon čega je ispalio dva metka u plafon objekta, pa pobjegao, potvrdili su policijski izvori.

Pošto je istraga još u toku, iz policije nisu mogli da saopšte imena oštećenih, niti detalje o napadaču, već su naveli tek da se incident dogodio u sitne sate, odnosno jutros oko 3.30 u Ulici bana dr Todora Lazarevića.

Ipak, nezvanično saznajemo da je napadač iz Kneževa/Skender Vakufa, te da je tokom napada bio u društvu sa još nekoliko mladića.

“Sve to se odigralo kada su se napadač i njegovi poznanici u pekari sreli sa mladićima iz banjalučkog naselja Obilićevo. Do sukoba je došlo zbog naručene hrane, ali se precizne okolnosti utvrđuju. Najvjerovatnije je napadač bio pijan. Prvo je došlo do svađe dvije grupe, potom do tuče, a zatim je jedan od njih izvadio i pištolj i počeo njime da se obračunava”, naveli su policijski izvori.

Nakon toga osumnjičeni je pobjegao BMW-om stranih registarskih oznaka i sve je prijavljeno policiji, čija potraga za napadačem do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nije urodila plodom.

Cijelu ovu dramu, kako saznajemo, pratilo je još nekoliko mušterija u pekari, a ubrzo su na mjesto događaja došli i policajci, nakon čega su povrijeđeni mladići prevezeni u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka, gdje im je ukazana pomoć. Kako nezvanično saznajemo, zadobili su lakše povrede glave.

Iz CJB Banjaluka saopštili su da je izvršen uviđaj, te da je o svemu obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva, a da je istraga u toku.

Stanovnici okolnih ulica ispričali su da se u Ulici bana dr Todora Lazarevića često čuje galama.

“Nema noći da tu ne dođu grupe mladih, naručuju hranu, a nerijetko su pijani. Onda se razgalame, i često izbije i svađa”, naveli su mještani.

Povezano sa:

Incident u pekari: Pucao u plafon, pištoljem udario dvojicu, pa pobjegao

Izvor: nezavisne.com