Gubite živce kada pokušavate da pronađete početak na ljepljivoj traci? Mi imamo rješenje…

1. Čačkalica je najbolji alat za bojenje oguljenih dijelova na namještaju. Jeftinija je, manja i urednija od četke, tako da vam omogućava da nanesete boju na minijaturnu površinu, bez dodirivanja okolnog područja.

2. Odlična je saveznica i kada treba da nanesete lijepak na neku manju figuricu ili ukras u domu. 

3. Gubite živce kada pokušavate da pronađete početak na ljepljivoj traci? Zalijepite čačkalicu na površinu selotejpa nakon upotrebe, i nikad više nećete imati ovaj problem. 

4. Oblik i veličina čačkalice idealna je za čišćenje tastature vašeg računara, sitnih čestica smeća koje se skupljaju u uglovima pametnih telefona ili namještaju. Namočite vrh čačkalice u alkohol i pređite površinom po željenom predmetu. 

5. Čačkalica je odličan alat za niz uradi sam projekata: osigurava vam lako apliciranje minijaturnih ukrasa, ljepljenje i izradu predmeta. Npr. čačkalicu možete vrlo lako pretvoriti u ukras za mafine ili zastavicu za koktele. 

6. Od velike je koristi i kod zalivanja cvijeća, odnosno pomaže kod provjere vlažnosti zemlje. Ubodite čačkalicu u posudu u kojoj je posađena sobna biljka: ako izvučete čistu čačkalicu, zemlji treba voda, ako izvučete čačkalicu prekrivenu zemljom, pričekajte sa zalivanjem. 

7. Zabijte tri čačkalice u zemlju oko nasada paradajza i tako spriječite napad gusjenica na ovu biljku.

8. Čačkalica može poslužiti i kao pomagalo za polomljenu stabljiku cvijeća i bilja. Zavežite je koncem uz polomljenu stabljiku, pa je zalivajte i dohranjujte do potpunog oporavka.

9. Čačkalica gori sporije i duže od klasične šibice. Ako želite da upalite svjećice na rođendanskoj torti, poslužite se čačkalicom. 

10. Ubodite čačkalicu u biskvit i tako provjerite da li je kolač pečen: ako je čačkalica suva, gotovi ste s pečenjem, ako je vlažna, kolač ostavite u rerni još malo.

11. Različitom bojom čačkalice označite različite namirnice koje ste koristili u pripremi kanapea, ili drugačije termički obradili. 

12. Čačkalica je idealno pomagalo za izradu koktela. Na nju nabodite masline za martini, ili komadiće voća za tropski koktel pa uronite u čašu s pićem. 

13. Oplemenite ukus hrane metodom ubadanja namirnice čačkalicom na koju ste prethodno naboli komadiće slanine. 

14. Čačkalica će pomoći i da namirnice zadržite na jednom mjestu: ubodite je kroz sastojke kad radite bogati sendvič ili hamburger, ili kada želite da ispečete luk na grilu bez da vam se „razlista“. 

15. Čačkalica u ustima je provjerena metoda oralnog odvraćanja od cigareta kada želite da se rješite zavisnosti od nikotina. 

Izvor: lisa.rs