Dok je snijeg u pojedinim dijelovima Srpske stvorio probleme, ljubitelji zimskih sportova su mu se obradovali, pa će ski-sezona na planinama, po svemu sudeći, biti produžena do kraja mjeseca.

Aranžmani na planinama planuli su i za predstojeće vaskršnje praznike.

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini posljednjih dana vlada velika potražnja za smještajem. Mnogi žele da iskoriste posljednje čari zime i da Vaskrs, potpuno neočekivano, dočekaju skijajući. Portparol Olimpijskog centra “Jahorina” Ivana Lizdek rekla je da hotel “Bistrica” od 9. do 15. aprila nudi smještaj za 39 maraka po osobi, a taj aranžman uključuje noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi. Lizdekova je istakla da se od četvrtka očekuje stabilizacija vremena, tako da će za vikend biti odlični uslovi za skijanje.

Novi snježni pokrivač stvorio je uslove za produžetak ski-sezone i na Bjelašnici i Igmanu.

I dok su skijaši sa oduševljenjem dočekali nove pahulje, snijeg je u pojedinim dijelovima RS i FBiH stvorio probleme u saobraćaju. Većina zimskih službi izašla je na teren, tako da nije bilo većih zastoja, a na vozače je apelovano da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna do 15. aprila.

Izvor: glassrpske.com