Zamjenik gradonačelnika Banje Luke, Jasna Brkić, uručila je danas, 15. aprila, nagrade učenicima banjalučkih osnovnih škola – autorima najboljih literarnih i likovnih radova. U ovom takmičenju, koje je Gradska uprava organizovala povodom Dana grada, učestvovali su učenici iz čak 25 osnovnih škola, koji su crtali likovne i pisali literarne radove o temi “Moj grad”. Stručna komisija je pregledala i odabrala najbolje.

Tako je najbolji literarni rad napisala Irina Vujasin iz Osnovne škole “Vuk S. Karadžić”. Drugo mjesto pripalo je Jovani Đurić iz OŠ “Stanko Rakita”, dok je treće mjesto zauzeo Feđa Marić, učenik OŠ “Petar Petrović Njegoš”.

U konkurenciji likovnih radova, prvo mjesto zauzela je Nevena Savanović iz OŠ “Aleksa Šantić”, drugo mjesto Ana Janjić iz OŠ “Branko Ćopić”, a treće Umihana Kozlić iz OŠ “Jovan Cvijić”.

Uz čestitke učenicima četvrtih i petih razreda osnovnih škola koji su uradili najbolje literarne i likovne radove, zamjenik gradonačelnika je kazala da su u prebogatom programu obilježavanja Dana grada – ovi u kojima učestvuju naši najmlađi sugrađani – sigurno najljepši.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA-I ovaj put grad je dodijelio skromnu novčanu nagradu kao priznanje mladim sugrđanima. Ove godine je zaista veliki broj učenika uzeo učešće u ovom takmičenju, a danas smo iz njihovih radova mogli čuti, odnosno vidjeti da oni vole ovaj grad, da sve svoje pobjede i uspjehe posvećuju gradu što nas raduje i ohrabruje za budućnost ovog grada – rekla je novinarima Jasna Brkić.

Ona je podsjetila da se ove godine obilježava 70 godina od oslobođenja Banje Luke i da će tim povodom tokom cijelog aprila biti organizovane brojne manifestacije kako na gradskom tako i u prigradskom i seoskom području, te da je najvažnije da što veći broj sugrađana učestvuje u njima.

Irina Vujasin, jedna od nagrađenih učenica zahvalila se Gradu za nagradu, kao i svojim drugarima koji su joj, kako je istakla – pružili veliku podršku.

U programu današnje svečanosti učestvovali su učenici iz Osnovne škole “Ivo Andrić”.

Naime, u Banjoj Luci se u 29 osnovnih škola u školskoj 2014/15. godini školuje 15.792 učenika.