U Banjaluci se danas zvanično završava sezona grijenja, a iz “Toplane” najavljuju da će, ukoliko tri dana uzastopno temperetura bude ispod 12 stepeni Celzijusovih, isporuka toplotne energije biti nastavljena.

Iz “Toplane” podsjećaju da je ovogodišnja sezona grijanja počela 6. oktobra prošle godine, što je ranije nego uobičajeno.

“Bez obzira na poteškoće u radu, ispunili smo svoju ulogu bolje nego ranijih godina. Maksimalna štednja u svim segmentima poslovanja, dnevno-noćni režim rada, dobro odrađen redovni godišnji remont, nove toplane, kao i trud i rad svih zaposlenih radnika, doprinijeli da se ostavre velike uštede“, saopšteno je iz “Toplane”.

Iz “Toplane” navode da je potvrda kvalitetu usluga i manji iznos odobrenih bonifikacija, koji je u ovoj sezoni iznosio oko 40.000 KM, dok je ranije dostizao i do 750.000 KM.

Iz ovog komunalnog preduzeća podsjećaju da su tokom ove sezone grijanja u rad puštene dvije nove toplane u naseljima Starčevica i Kočićev vijenac, što je doprinijelo kvalitetnijoj isporuci toplotne energije u ovim dijelovima grada.

U periodu između dvije sezone grijanja, u skladu sa finansijskim mogućnostima, tehničke ekipe “Toplane” radiće na otklanjanju kvarova, koji su ove sezone izazvali probleme u isporuci toplotne energije.

Izvor: Srna