Nelegalno izgrađena veranda i ograda Veselka Gajlovića, iz Motika, pored Banjaluke, jutros nisu srušene. Već u ranim jutarnjim časovima ispred njegove kuće, okupilo se mnoštvo policije, inspekcijskih organa, vatrogasci i hitna pomoć.

Međutim, u podne je sve obustavljeno. Preduzeće koje je trebalo da ruši sporni objekat, zbog bezbjednosnih razloga odustalo je od posla. Ovo je već drugi put da se odlaže rušenje sporne nadstrešnice. Vlasnik tvrdi, da je predao zahtjev za legalizaciju dograđenog dijela kuće.

Iz Uprave grada uvjeravaju da će se vratiti i srušiti nelegalni objekat, čim se nađe novi izvođač radova. Tvrde, svi objekti koji su sagrađeni do 23. maja 2013. godine, ukoliko ne budu legalizovani, biće srušeni. Za objekte sagrađene nakon 24. maja kažu, spasa nema.

Ispred Veselkove kuće okupili su se komšije i njegove kolege taksiti, kako bi mu pružili podršku. Kažu, policija je čak zabranila prolaz taksistima kako bi rušenje prošlo neometano. Svi oni slažu se da je Veselko požrtvovan samohrani otac dvoje maloljetne djece.

Ovo je po meni ruglo i sramota i za državu, i za njene institucije. Došli su jednom malom čovjeku da ruše krov nad glavom. Mislim da ima daleko većih riba koje prave dole solitere,kaže Nedeljko Knežević, predsjednik MZ Saračica.

Veselko kaže da živi u selu bez regulacionog plana, udaljen od centra grada deset kilometara, pa mu nije jasno kako je njegov objekat preči za rušenje od nelegalno izgrađenih u Banjaluci. Prema podacima, takvih objekata, samo u gradu, ima od 15 do 20 hiljada.

Izvor: atvbl.com