Zbog održavanja Međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”, planirano je da biciklisti danas oko 12.30 časova pređu Granični prelaz Pavlovića most, a kretaće se dalje prema Bijeljini i Brčkom, gdje se očekuje njihov dolazak oko 13.30 časova.

Trka, u kojoj će učestvovati više od 200 biciklista iz 35 zemalja, sutra će biti održana na relaciji Teslić – Jelah – Doboj – Derventa – Prnjavor – Laktaši – Banjaluka, gdje se očekuje njihov dolazak poslije 16.00 časova.

U vrijeme prolaska biciklista, saobraćaj će na ovim relacijama biti obustavljan, pa se skreće pažnja svim građanima i vozačima da opreznije voze i da imaju strpljenja, te da pozdrave učesnike ove velike sportske manifestacije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

SUTRA OBUSTAVA SAOBRAĆAJA

Sutra će od 13.00 do 17.30 časova, zbog održavanja ove trke, biti na snazi obustava saobraćaja u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana /Ekvatora/ do Ulice Mladena Stojanovića i u toj ulici.

U organizaciji Auto-moto društva /AMD/ “Banjaluka”, AMS Republike Srpske i Moto-kluba “Maršal” sutra će u Banjaluci biti održana preventivna akcija pod nazivom “Bezbjedna vožnja biciklista i motora u saobraćaju”.

Okupljanje učesnika predviđeno je od 11.00 do 13.00 časova na Trgu Krajine, od 13.00 do 14.00 časova planiran je defile kroz grad, u pratnji policije, a zatim odlazak na Automotodrom u Zalužanima, gdje će se održati ispit spretnosti na obilježenim poligonima i testiranje učesnika u poznavanju Zakona o bezbjednosti saobraćaja, uz zajedničko druženje.

Iz AMS upozoravaju na mogućnost obrušavanja zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Vozačima se zbog odrona oprez posebno savjetuje na putnim pravcima Karanovac – Kneževo – Ugar, Banjaluka – Crna Rijeka – Jajce, Banjaluka – Teslić, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, Šipovo – Strojice, Brod na Drini – Dobro Polje, Kula – Trnovo, Lapišnica – Prača i Podromanija – Sastavci.

Zbog izlaska vozila i mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, povremene obustave aktuelne su na putnom pravcu Klašnice jedan – Prnjavor.

Na putnom pravcu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom saobraća se i na putu Karanovac – granica Republike Srpske i FBiH, u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta.

Izvor: Srna, foto: ilustracija