Svaki zvjezdani znak krije svoje tajne, ono nešto na šta je posebno osjetljiv. U ovom horoskopu pročitajte kako navike, način razmišljanja i osjećajnost utiču na vaša raspoloženja.

Ovan
Pripadnici ovog znaka su poznati po svom energičnom i srčanom duhu. Mars upravlja ovim znatiželjnim i odlučnim osobama. Ovnovi se u svemu predaju s poletom i zanosom, ali isto tako sve brzo napuštaju čim uzbuđenje i veselje prođu. Česti imaju probleme s glavom. Oči, uši i nos su najčešći uzroci lošeg stanja organizma, ali zbog svoje dominantne prirode Ovnovi su u stanju da sa tim izađu na kraj i pobijede tegobe.

Bik
Pripadnici ovog zemljanog znaka obično su vrlo jake ličnosti, mada su često pretjerano zabrinuti. Bikovi su poznati po svojoj praktičnosti, opreznosti i upornosti. Iako su sve ovo osobine vrijedne divljenja, Bik lako pada u depresiju ukoliko je prinuđen da napravi veće promjene u svom životu. Neprilagodljivost u svijetu promjena je samoporažavajuća osobina. Venera je pripadnike ovog znaka nagradila gracioznom i ljupkom pojavom. Bik je, međutim, sklon problemima s grlom, vratom i štitnom žlijezdom. Prvi hladan povjetarac kod njih može izazvati upalu grla, ali isto može biti i posljedica uznemirenosti, a onda to sve zajedno stvara još veću zabrinutost.

Blizanci
Merkur, bog komunikacije i brzine, upravlja ovim znakom. Blizanci su društveni, intelektualni i uvijek u pokretu. Rijetko kada odvoje potrebno vrijeme za obroke, a najčešće se to svodi na kafu za doručak ili mineralnu vodu i čips za ručak.
Blizanci su društveno aktivni i obdareni divnom osobinom da zabavljaju sve oko sebe svojom duhovitošću. Oni su ugodno i poželjno društvo, ali o sebi ne vode dovoljno računa. Uz nepravilnu ishranu i nedovoljno odmora, ove brze i mentalno neprestano aktivne osobe često sebe dovode u situaciju izuzetne nervoze.

Rak
Rak je kreativna, osjećajna i intuitivna osoba. Ona uživa u svom domu. Pretjerana osjećajnost je uzrok česte ćudljivosti i psihosomatskih zdravstvenih problema. Stanja depresije nisu rijetka. Osobe rođene u znaku Raka morale bi da se čuvaju od toga da na sebe preuzimaju tuđe probleme i osjećanja drugih i da ih previše primaju k srcu; u protivnom će teško izbjeći stanja stresa i nervne napetosti. Ovaj znak je povezan sa želucem, bubrezima, grudima i probavnim traktom, pa su zato ovi organi posebno osjetljivi.

Lav
Ove pametne, živahne, vesele i strastvene osobe uvijek su okružene mnoštvom prijatelja i poznanika. Optimizam i energija Lavova inspirišu one manje ambiciozne, a hrabre optimiste podstiču na još sjajnije poduhvate. Ipak, Lav, kao Sunčev podanik, osjetljiv je na prevelika opterećenja. Potrebno im je da nekada kažui ”Ne”, ali i da nauče da kanališu svoj entuzijazam u tačno određena područja interesa.

Djevica
Iako većina pripadnika ovoga znaka djeluje hladno, nezainteresovano i neemotivno, duboko u njima krije se želja za ljubavlju i naklonošću. Iz nepoznatih razloga osobe rođene u ovom znaku imaju poteškoća s izražavanjem svojih emocija. Tada depresija postaje realnost, a njihova briga i nemir veći. Stomak, crijeva i želudac povezani su s Djevicom. Pripadnici ovoga znaka češće od ostalih znakova imaju probleme s kožom. Kada je Djevica u depresiji ona neizostavno mora da obuzda svoju uznemirenost i neočekivane emocije.

Vaga
Podanik planeta Venere ima izraženu potrebu za ravnotežom i skladom da bi se osjećao zadovoljnim. Uvijek u potrazi za ljepotom, pripadnici ovog znaka grubost i sirovost doživljavaju kao emotivno uznemiravanje. Zbog njihove lagodne prirode i dopadljivosti mnogi im zavide, što u njima budi osjećaj nesklada i razdora i samim tim izaziva depresiju; u tim trenucima oni su uvjereni da su nekoga uvrijedili. Odmor i meditacija su neophodni ovim osobama da bi postigli unutrašnju sigurnost.

Škorpija
Oštroumnost i okretnost podanika Plutona najbolje se ispoljava kroz brze i duhovite odgovore koje imaju na svako pitanje. Međutim, kako ovim osobama ljutnja nije strana, njihove riječi lako postaju neprijateljske i arogantne i često dovode do raskidanja prijateljstva. Kako za većinu Škorpija važi pravilo da su dramatični i strastveni, njihove promjene raspoloženja su brze i drastične, kao posljedica emocionalne nestabilnosti. Ove česte promjene osjećaja Škorpije obično skrivaju od drugih, što stvara sukob u njima samima. Stoga nije čudno da se osobe rođene u ovom znaku često javljaju ljekaru koji ima poteškoća da ustanovi dijagnozu na osnovu nejasne slike bolesti.

Strijelac
Pripadnici ovoga znaka obožavaju sve vrste aktivnosti. Stalno su u pokretu, ali to dovodi do brojnih problema s uganućima ručnih i nožnih zglobova i do ogrebotina i modrica. Strijelca je lako uvući u verbalni ili intelektualni okršaj. I pored toga, oni su poželjni kao prijatelji. Ovim znakom upravlja blagonakloni Jupiter, zahvaljujući čemu njegovi podanici rijetko zapadaju u stanje depresije. Ovaj znak je povezan s kukovima, bedrima, jetrom i krvi.

Jarac
Podanik planeta Saturna, gospodara discipline i mudrosti, posjeduje odlučnost, pouzdanost i misaonost. Ove ličnosti su duhovno jake i drugi ih često smatraju usamljenicima. Rođeni su vođe, pa zato često u poslovnim i porodičnim odnosima preuzimaju više odgovornosti nego što se od njih očekuje. Iako se Jarac rijetko žali na teret obaveza, to može uticati na pojavu povišenog krvnog pritiska, stresa ili stanja malodušnosti. Da biste ovo nadvladali, okružite se veselim i bezbrižnim osobama. Sve što izaziva radost i dobro raspoloženje treba upotrebiti u borbi protiv depresije.

Vodolija
Pripadnici ovoga znaka poznati su po svojim brzim promjenama raspoloženja i lakom zapadanju iz stanja veselosti i razdraganog smijeha u ljutnju i grubost. Njihov vladar, Uran, gospodari neočekivanim i iznenadnim događajima i vrlo brzim procesom mišljenja. Ovaj znak posjeduje veliki instinkt za humanost i dobročinstvo iz ljubavi prema čovječanstvu, kao i intuitivno razumijevanje života.

Ribe
Pripadnici ovog znaka imaju osjetljiva stopala, ali i pored toga moraju da se čuvaju upale pluća, prehlade i drugih bolesti disajnih organa. Planeta Neptun podario je svojim podanicima dozu misterioznosti i intuitivne snage. Ribe su sklone preuzimanju tuđih problema i opterećenja i uživljavanju u njih, a da ih ponekad sasvim i ne razumiju. Zahvaljujući svojoj kreativnosti i domišljatoj, stvaralačkoj mašti, Ribe su u stanju da smisle najneobičnije bolesti i povjeruju da od njih boluju. Međutim, Ribe su u stalnoj potrazi za ravnotežom, harmonijom i mirom. Kada uspiju da shvate da su njihova mračna razmišljanja uzrok depresije, potrudiće se da što brže nadvladajui to stanje.

Izvor: prva.rs