Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je za danas naredbe o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, te o zabrani saobraćaja za tretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone u nedjelju, 19. aprila.

Naredbe su izdate s ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji, saopšteno je iz Ministarstav unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Naredbom o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, prevoz eksplozivnih materija neće biti dozvoljen od 7.00 do 16.00 časova na dionicama magistralnih puteva Draksenić – Granični prelaz Gradina i Kozarska Dubica – Čatrnja”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za ovaj dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija, saopšteno je iz MUP-a.

Naredbom o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase, saobraćaj za ova vozila neće biti dozvoljen od 8.00 do 16.00 časova na dionicama magistralnih puteva Kozarska Dubica 2 – Draksenić, Draksenić – granica BiH i Hrvatske /Jasenovac/, Draksenić – Vrbaška 1, te dionicama Vrbaška 1 – Vrbaška 2, Vrbaška 2 – Čatrnja.

CJB Banjaluka i CJB Prijedor odrediće alternativne pravce i na njih preusmjeriti saobraćaj teretnih vozila nosivosti veće od 3,5 tone.

Izvor: Srna