Kako raste broj sunčanih dana, tako i raste naša potreba da vrijeme provodimo napolju i uživamo u lijepom vremenu. Ukoliko živite u stanu, balkon je jedino mjesto u kući gdje možete sebi priuštiti ovo zadovoljstvo.

Ali, šta se dešava ako je vaš balkon mali?

Poznati švedski brend IKEA ponudio je praktična rješenja i korisne savjete za novo preuređenje balkona na jednostavan način i što je  najvažnije bez velikog budžeta.

Ukoliko odlučite da dio balkona iskoristite kao prostor za skladištenje, oslobodite se svih nepotrebnih stvari koje zauzimaju prostor već male kvadrature. Još jedna sjajna ideja je da obojite balkon u vedrim bojama: smjelo i koloritno, ili odaberete jednostavnu bijelu boju koja će proširti vizuelno prostor, a zatim detaljima u jarkim bojama unesete vedrinu i dobro raspoloženje.

Ono što je neophodna na svakom balkonu jesu udobna sjedišta (stolice, otomani, garniture), mali ormar ili polica za skladištenje, stočić, dobro osvjetljenje za večernja okupljanja, kvalitetan suncobran ili tenda, kao i dekorativne biljke koje dobro podnose sunčeve zrake.

Inspirativne primjere možete pogledati u bogatom asortimanu IKEA, a u našoj galeriji pogledajte kako možete kombinovati sve detalje za dobijanje idiličnog mjesta za odmor i relaksaciju na otvorenom.

I da, IKEA nije kod nas, ali vrijedi otići u region. Ako ništa drugo, nudimo vam ideje koji možete iskoristiti za uljepšavanje vašeg balkonskog prostora.

Izvor: zenskimagazin.rs