Unija studenata Republike Srpske organizovaće u četvrtak, 7. maja, panel diskusiju o temi “Antifašizam u savremenom svijetu” s ciljem da se studentima skrene pažnja i pošalje jasna poruka o vrijednostima i značaju antifašizma danas, te neophodnosti njegovanja svih njegovih načela.

Panel diskusija biće organizovana povodom obilježavanja 9. maja – Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, a u okviru projekta “Živjeti slobodno”.

Učesnici panela su šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne, novinar, prevodilac i književnik Muharem Bazdulj, univerzitetski profesor i spoljni savjetnik Instituta za društveno-politička istraživanja iz Mostara Dražen Pehar, te direktor banjalučke Gimnazije Zoran Pejašinović.

Diskusija će biti održana u amfiteatru Mašinskog fakulteta banjalučkog Univerziteta s početkom u 11.00 časova, najavljeno je iz Unije studenata Republike Srpske.

Centralni muzički događaj u okviru projekta “Živjeti slobodno” biće održan u subotu, 9. maja, kada će nastupiti poznati regionalni bendovi i izvođači “Edo Majka”, “Rundek kargo trio” i “Hladno pivo”, a kao predgrupe predstaviće se domaći, mladi autorski bendovi “Šangaj strit fajt” i “Aleksandrija”.

Cijena ulaznice za ovaj događaj, koji će biti održan na “Akvani”, iznosi u pretprodaji šest KM, a na dan koncerata 10 KM. Prodajna mjesta su “KSB” /bivši “Indeks”/, kafe bar “Šestica” i “Pekam pab”.

Izvor: Srna