Banjalučki Košarkaški klub invalida /KKI/ “Vrbas” bio je najuspješniji na međunarodnom turniru košarke u kolicima u Ljubljani u konkurenciji šest ekipa iz Češke, Austrije, Italije, Srbije, Sloveniji i BiH.

Banjalučani su do trofeja došli pobjedama protiv RSV “Basket” iz Salcburga rezultatom 79:68 , te slovenačkom ekipom “Merkator” rezultatom 78:46, a u velikom finalu poražena je italijanska ekipa ASD “Polisportiva Nordest -Kastelvekio” rezultatom 65:63.

Predsjednik KKI “Vrbas” Marinko Umičević rekao je Srni rekao da je ekipa “Vrbasa” u prve dvije utakmice bez većih napora došla do pobjeda.

“Finalna utakmica najbolja je koju je `Vrbas` odigrao do sada, a pobijedio je profesionalnu ekipu iz Italije koja igra u italijanskoj ligi. Ovo je jedna od najvećih pobjeda koju je naša ekipa ostvarila”, naglasio je Umičević.

On je rekao da je turnir održan proteklog vikenda povodom Dana oslobođenja LJubljane i pod pokroviteljstcvom gradonačelnika ovog grada Zorana Jankovića.

Umičević je dodao da je gradonačelnik LJubljane upriličio prijem za igrače “Vrbasa”, te da je tada potekla ideja o bratimljenju Banjaluke i LJubljane, a da KKI “Vrbas” bude “most” za ovu inicijativu.

On kaže da je ekipa “Vrbasa” nekoliko godina učestvovala na ovom tradicionalnom turniru pod nazivom “Pogačnikov memorijal” koji se smatra jednim od najjačih, te da je konačno osvojila pehar.

Umičević je rekao da ekipu “Vrbasa” očekuju nove obaveze i da u subotu, 16. maja, putuje u Sanski Most gdje igra utakmicu BiH lige protiv ekipe KUIK “Sana” iz Sanskog Mosta.

Ovo je jedna od dvije preostale utakmice gdje se odlučuje koja će ekipa biti pobjednik lige BiH”, napomenuo je Umičević, dodajući da KKI “Vrbas” spremno dočekuje utakmicu.

Izvor: Srna