Evropsko prvenstvo u raftingu biće svečano otvoreno u srijedu, 20. maja, sa početkom u 20.00 časova, u rafting centru „Kanjon“ u Karanovcu – najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u ovom centru.

Predsjednik Rafting kluba „Kanjon“ Aleksandar Pastir, rekao je će na EP, koje će trajati do 24. maja, učestvovati 53 tima iz 17 zemalja, odnosno oko 400 takmičara.

– Kada su u pitanju pripreme za ovo prvenstvo, mi smo učinili sve što je bilo potrebno i aposlutno smo spremni za početak. Drago mi je da smo u Banjoj Luci opet okupili sportsku rafting elitu Evrope, koja će se takmičiti na jednoj od najljepših staza u Evropi i svijetu, u kanjonu Tijesno – naglasio je Pastir.

On je najavio da će šlager prvenstva svakako biti noćna trka slaloma koja će biti vožena u subotu od 18.00 do 22.00 časa. Ništa manje neće biti zanimljiva i trka spusta, koja je na programu u nedjelju, 24. maja, od Krupe na Vrbasu do Karanovca u dužini od 14 km.

U ime grada Banja Luka, novinarima se obratio načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković, koji je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se Banja Luka, nakon katastrofalnih poplava, vraća na sportsku mapu Evrope.

– Iako smo izdvojili minimalna sredstva za ovo prvenstvo, uslovi na stazi su vrhunski i vjerujem da će svi oni koji dođu da pogledaju  takmičenje uživati i imati šta da vide – kazao je Novaković.

On je pozvao građane na razumijevanje zbog toga što će, za vrijeme EP, režim saobraćaja kroz kanjon Tijesno biti izmijenjen.