Očajnićki želite da vam kosa poraste i više ne vidite načina da joj malo pomognete u tom procesu? Upravo ovo se dešava zbog nekoliko iznenađujućih razloga na koje treba da počnete da obraćate pažnju. Pogledajte koji su to razlozi.

1. Ignorišete okrzane krajeve

Ukoliko ne kratite redovno okrzane krajeve, može se desiti da primijetite da vaša kosa uopšte ne raste. Razlog tome može biti taj što se krajevi krzaju na gore, pa samim tim i kosa počinje da se oštećuje, čime se spriječava njen rast.

kosa-42. Perete je vrelom vodom

Ako su iskrzani krajevi jedno zlo za rast kose, vrela voda ili fen svakako su drugo. Zato je vrlo važno da kosu perete mlakom vodom, ali i da, ukoliko morate da se fenirate, svoju kosu preparatima zaštitite od toplote i primijetićete napredak.

3. Kosa vam je previše suva

Ukoliko vaša kosa nije dovoljno njegovana i hidrirana, od suvoće može početi da puca, što će samim tim prouzorokovati i njen loš rast. Zato je vrlo važno da jednom nedjeljno hidrirate kožu glave, kako biste podstakli rast kose, ali je učinili i mnogo njegovanijom.

4. Koristite pogrešne proizvode

Čak iako su namijenjeni vašem tipu kose, neki proizvodi mogu imati veoma negativan uticaj na nju. Tako je jedan od razloga zbog kojih vaša kosa ne raste upravo taj što koristite pogrešne proizvode. Na primjer, tu spada silikon za kosu, zato što vašu kosu čini težom, a nekada ga je i veoma teško ukloniti.

5. Dijeta

Ukoliko držite dijetu koja ne sadrži proteine, vitamin B12, cink i ostale važne minerale i vitamine, može doći do toga da vaša kosa prestane da raste i još gore – da počne da opada.

6. Koristite pogrešne četke

Osim toplote, na rast kose mogu uticati i četke koje koristite prilikom svakodnevnog češljanja i feniranja kose. Zato je vrlo važno da vodite računa prilikom kupovine četki za kosu i da se prije toga konsultujete sa svojim frizerom ili nekim drugim ekspertom.

Izvor: wannabemagazine.com