U srijedu, 27. maja, sa početkom u 12 časova u parku Maden Stojanović održaće se prvo državno prvenstvo u “STREET WORKOUT” u Bosni i Hercegovini.

Organizacija događaja pripala je grupi Bar Legion iz Banja Luke, kao glavnim predstavnicima WSWCF (Svjetske federacije za strit vorkaut), uz podršku Red Bull-a, Protein.ba, Animi Imperio.

Na prvenstvu će učestvovati veliki broj takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će imati priliku da se takmiče u tri discipline: free style, zgibovi i propadanja. Specijalni gosti, a ujedno i sudije na prvenstvu biće regionalno poznati Lazar Novović i Ivan Markioli. Najbolje takmičare očekuju pehari i medalje, kao i razne nagrade, a pobijednik će kao glavnu nagradu dobiti priliku da predstavlja BiH na svjetskom prvenstvu u Street Workout-u, koje će biti održano u Moskvi u julu ove godine.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na takmičenje, prijave za free style su u toku, dok će se prijave za takmičenje u zgibovima i propadnjima se vršiti na dan takmičenja. 

U sklopu navedenog događaja održaće se dosta zanimljivih propratnih aktivnosti, bice promovisan novi brend street workout majica, te će svi prisutni biti u mogućnosti kupiti ili osvojiti majicu u nagradnoj igri. Ekipa iz MMA Academy “The Underdogs” održaće prezentaciju i vršiti upis novih članova.

„Izrazito mi je drago da je Banjaluka domaćin jednog ovakvog događaja, koji promoviše zdrav i aktivan način života kod mladih” , izjavio je Pavle Đurđević, organizator prvenstva.

„Pozivam sve koji žele da budu dio ovog događaja da nam se pridruže 27. maja u parku Mladen Stojanović , kao publika, takmičari ili navijači, dobrodošli ste na sve načine.”

Više o ovom događaju saznajte na ovom linku.

Izvor: eTrafika