Tridesetogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali D.M. predat je Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog sumnje da je počinio tešku krađu i tešku krađu u pokušaju, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da je osumnjičeni u noći između nedjelje i ponedjeljka, 31. maja i 1. juna, provalio u prostorije radnje za popravak i dekodiranje mobilnih telefona “Mobiks” u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci odakle je ukrao digitalne fotoaparate i mobilni telefon.

D.M. je osumnjičen da je iste noći u 1.45 časova pokušao provaliti u digitalnu štampariju “Mikro print” u Jevrejskoj ulici u centru Banjaluke, ali nije uspio da uđe.

Policija je iste noći u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka uočila nepoznatog muškarca koji je odbacio ruksak. Policija je sačekala izvjesno vrijeme da se muškarac vrati po ruksak i tom prilikom ga uhapsila i utvrdila da je riječ o D.M.

U ruksaku su pronađeni ukradeni predmeti – fotoaparati i mobilni telefon koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“Pripadnici CJB Banjaluka su protiv D.M. i u prethodnom periodu banjalučkom Okružnom tužilaštvu podnijeli izvještaj o više krivičnih djela iz oblasti imovine, a rad na rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela koja se mogu dovesti u vezu sa D.M. se nastavlja”, rekla je Markanovićeva.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Danijelu Mileševiću zvanom DŽo.

Izvor: Srna