Učenici Centra “Zaštiti me” iz Banjaluke, u petak naveče, kraj školskih dana obilježili su skromnom proslavom, organizovanom u prostorijama restorana koji se nalazi u sklopu ovog centra.

Pored sedamnaest učenika iz cijele RS koji su okončali trogodišnje srednjoškolsko školovanje za jedno od zanimanja zidar-moler, kuvar i frizer, proslavi je prisustvovalo i sedam učenika koji su završili deveti razred. Svima njima su, uz prisustvo roditelja i rodbine, prije početka same proslave uručene diplome o završetku školovanja.

matura zastiti me centar-2

Obučeni u svečanu odjeću, i s osmjehom na licu, hrabro su koračali ka svojim priznanjima, a svaki njihov korak bio je ispraćen gromoglasnim aplauzom. Blicevi fotoaparata ove večeri sijevali su specijalno za njih.

matura zastiti me centar-3

Slaven Đukić iz Kotor Varoša istakao je da mu je žao što više neće viđati svoje prijatelje, ali da mu je drago što završava školu.

“Bilo mi je lijepo u Centru”, dodaje skromno.

Njegov najbolji drug Željko Radanović iz Laktaša završio je smjer zidar-moler.

“Veselim se proslavi, bilo mi je lijepo školovati se u ovom centru punih šest godina. Upoznao sam mnogo prijatelja”, rekao je Radanović, dodajući da će s najboljim drugom Slavenom nastaviti da se viđa i nakon završetka škole.

matura zastiti me centar-4

Nadamo se da će se naši veliki maturanti zaposliti, s obzirom na to da smo mi ustanova koja ima već šest bivših učenika koji su se zaposlili. Nadamo se i da će ostale institucije i druge firme imati veliko srce da zaposle našu djecu”, rekla je Zorica Kuzmanović-Vasilić, direktor Centra “Zaštiti me”.

Izvor: nezavisne.com