U Banjaluci je juče, 8. juna otvorena suvenirnica, a sam naziv “BL suvenir” dovoljno govori o ponudi ove radnje.

Svakako da ovo nije prva suvenirnica koja je otvorena u gradu na Vrbasu, ali je sigurno nešto novo i drugačije, te je kao takva i vrijedna pažnje.

5

Proizvodi su raznovrsni: od štafelaja, nosača za vino i privjesaka do časovnika, magneta i slika, izrađenih od aluminijuma i bakra. Sve je tako jedinstveno, a opet nose isti pečat  – pečat našeg grada, Banjaluke. 

Za svakoga ima po nešto. Vjerujemo da su suveniri divni pokloni, bez obzira gdje idete i kome su namijenjeni. Oni zaista nemaju cijenu, a s obzirom na to da je sezona turista, nadamo se da će ovdje pronaći nešto što će ih sjećati na Banjaluku – rekla nam je Sanela Bajrić, voditelj prodaje “Banjaluka suvenir”.

7

A po čemu je Banjaluka poznata?

Po brzoj rijeci Vrbas, na kojoj grad počiva. Po raskošnom zelenilu; tvrđavi Kastel koja odolijeva vremenu. Po Gospodskoj ulici, u kojoj se svaki dan oslikavaju mladost i ljepota. Po crkvi Svete Trojice, hramu Hrista Spasitelja, džamiji Ferhadiji,.. sve su to znamenitosti koje uljepšavaju ovaj grad.

6

I opet, mladost i ljepota, prvenstveno Banjalučanki, ali i mudrost vremešnih ljudi. 

16

Ako u ovu neobičnu radnju dovedete vaše klince, oduševićete ih jer će na policama “BL suvenir” vidjeti proizvode sa motivima njima omiljenih crtanih likova.

U planu je i da radimo majice za djecu i odrasle sa različitim printovima, sve u zavisnosti od želja kupaca. Takođe, na isti način ćemo izrađivati i jastuke, dok će keramički proizvodi i proizvodi izrađeni dekupaž tehnikom neizostavno pronaći svoje mjesto na našim policama – potvrdila nam je Sanela.

Jedno je sigurno: upravo ovakve radnje njeguju i čuvaju sve ono što oslikava jedan grad!

“BL suvenir” možete posjetiti u ulici Veselina Masleše (Stari zanatski centar) svakog radnog dana od 8 do 14, te od 16 do 20 časova.