Pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš pronašli su u mjestu Grabovac kod Kotor Varoša veću količinu municije i minsko-eksplozivnih srestava na seoskom rezervoaru za vodu, koji je izdvojen iz naselja, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Policija je zajedno sa deminerskim timom Republičke uprave Civilne zaštite izvršila uviđaj i pronašla devet ručnih bombi M75, jednu ručnu bombu M52, jedan suzavac, RRB M-80, osam zolja, četri ručna bacača M57, 4800 komada municije PKT 7,62 milimetara, 8.820 komada municije za automatsku pušku 7,62 mm, 30.639 komada municije 7,9 milimetara, dva punjenje za Ručni raketni bacač M79 “osa” 90 milimetara, jedan puškomitraljez M53, dvije kutije za municiju za puškomitraljez M53 i metalnu kutiju za rezervne dijelove za puškomitraljez.

Prijavu da se na pomenutom mjestu nalazi municija i minsko-eksplozivna srestva Policijskoj stanici Kotor Varoš telefonom je juče uputio muškarac čiji su inicijali B.Đ. iz Kotor Varoša.

Policija radi na rasvjetljavanju svih okolnosti pronađenog minsko-eksplozivnih sredstava, naoružanja i municije u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka.

Izvor: Srna, foto: ilustracija