U Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci večeras će biti odigrana moderna baletska predstava “Prizn ov disižn” /Prison of Decision/ plesne kompanije iz Zagreba “End em dens kompani” /&M Dance Company/.

Balerina Andrea Solomun rekla je da se predstava bavi temom međuljudskog suočavanja sa problemom, odnosno suočavanja sa činjenicom da nam bliska osoba, bilo da je riječ o prijatelju, članu porodice ili partneru, ne može ispuniti određena očekivanja.

Savremeni plesač Ema Janković istakla je da predstavi intimniji ugođaj pruža muzika uživo koju izvode violinista Marko Fric, bubnjar Borko Rupen i Matej Deronić koji svira klavir.

Predstava je dio aktivnosti koje organizuje banjalučki plesni studio “Siti džez” povodom 15 rođendana, a generalni pokrovitelj je Hipo Alpe Adria banka.

Direktor Hipo banke Goran Babić rekao je da ova banka podržava slične manifestacije i na taj način podijeli svoj uspjeh sa zajednicom u kojoj posluje.

On je dodao da je banka spremna da podrži sve koji realizuju slične projekte, posebno ako rade sa djecom i mladima.

Umjetnički rukovodilac plesnog studija “Siti džez” Tanja Dukić-Čičić napomenula je da ulaznice za večerašnju predstavu iznose osam KM.

Izvor: Srna