Srđan Babić i Miladin Stevanović, zlatni reprezentativci Srbije sa U20 SP na Novom Zelandu stigli su u Banjaluku.

Zlatne “orlići” sa “Mundijalita” stigli su u Republiku Srpsku, a tim povodom za Babića i Stevanovića urpiličeni su prijemi kod ministra porodice omladine i sporta RS Jasmine Davidović i predsjednika RS, Milorada Dodika.

Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović, koji su takođe iz RS, zbog ranije dogovorenih obaveza nisu stigli u Banjaluku.

Srđan Babić rekao je da se još nisu slegli utisci, te da će on, ali i cijela ekipa, biti svjesni onoga što su uradili tek kada se odmore, naglasivši da mu je drago što su narodu donijeli malo sreće.

Miladin Stevanović zahvalio je na prijemu kod ministarke poreodice omladine i sporta RS, navodeći da ekipa nije ni bila svjesna, dok je bila na Novom Zelandu, koliku su podršku imali u Srbiji i Republici Srpskoj. On je istakao da im je ta podrška značila mnogo.

Ministar porodice, omladine i sporta RS, Jasmina Davidović izjavila je da su mladi reprezentativci Srbije u fudbalu, osvajanjem šampionske titule na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, pričinili radost cijeloj Republici Srpskoj, te dali dobar primjer omladini.

“Imali smo priliku da pozdravimo naše zlatne `orliće`, da im čestitamo na šampionskoj tituli i to je bila izuzetna čast i veselje za sve nas”, rekla je Davidovićeva.

Ona je istakla da su mladi fudbaleri pokazali da se hrabrom i kolektivnom igrom može uspjeti i da se od malog može stvoriti ne samo veliki, već kolosalan uspjeh. 

Izvor: mondo.ba, agencije