U Banjaluci je u subotu, 27. juna održan 13. susret oldtajmera.

Banjalučani koji su ljubitelji automobila sigurno su uživali šetajući, razgledajući i fotografišući se među 60 starih vozila, oldtajmera. I oni drugi, koji nisu fanatici četverotočkaša divili su se sjajnim, izglancanim vozilima koji su, svaki za sebe, oslikavali poneku priču.

photo_2015-06-27_17-17-29

Tradicionalni susret se nije održao prošle godine zbog katastrofalnih poplava, a ove godine je organizovan sa zakašnjenjem:

– Susret oldtajmera je trebao da bude 23. maja, kada ga obično i tradicionalno organizujemo, međutim, zbog najavljene kiše smo čekali ljepši datum. Zbog toga je ove godine i slabiji odziv, jer se u ovom periodu održava jedan susret i u Zagrebu, pa su mnogi već otišli tamo – rekao je za portal www.Banjalučanke.com Svjetlan Savić, predsjednik oldtajmerskog kluba “Veteran” Banjaluka.

atrakcija
Drvena VW Buba: Nije oldtajmer, ali je atrakcija…

Prisutni su mogli vidjeti nekoliko vozila Mustang iz 1965. godine, Dodž iz 1921. godine, te Porshe 911 iz 1970. godine,..

– Inače, jako je slab naših Banjalučana na ovaj skup, iako imaju mnogo auta. Ne znam, vjerovatno je razlog novac za restauraciju ili kotizaciju... – dodao je Savić.

Bilo kako bilo, jedno je sigurno: ovakav skup, ma koliko god vozila da broji, privlači pažnju naših građana, ali i turista.

Uživajte u priloženim fotografijama…