Kružna moto-trka pod nazivom “Vidovdanska moto-trka Banjaluka 2015”, koja se boduje za Prvenstvo Republike Srpske i Šampionat BiH, okupila je danas na auto-moto drumu Zalužani 16 najboljih motociklista iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i BiH.

Direktor trke i predsjednik Moto-kluba “Maršal” Banjaluka Duško Drljača rekao je da se takmičari nadmeću u četiri klase – 600 kubnih centimetara hepening, 600 kubnih centimetara štok, 1.000 kubnih centimetara hepening i 1.000 kubnih centimetara štok.

Kvalifikacije i prva trka održane su juče, a danas će biti vožene dvije trke.

Ove trke su posljednje u kalendarskoj sezoni za otvoreno prvenstvo Republike Srpske i BiH, pa će nakon njih biti poznati konačni pobjednici u svim kategorijama za 2015. godinu.

Drljača je rekao da je juče na treningu oboren rekord staze.

U prvoj trci u klasi 1.000 kubnih centimetara štok u diviziji dva juče je pobijedio je Željko Pavlović iz Moto-kluba “Maršal” Banjaluka, drugi je Bojan Majkić iz Moto-kluba “Fortuna”, dok je treći Nebojša Dujaković iz Moto-kluba “Maršal” Banjaluka.

Kružnu moto-trku organizuju banjalučki Moto klub “Maršal” u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske, sportskim AMS, Auto-moto društvo “Banjaluka”, Moto-klubom “Fortuna” i Motociklističkim savezom BiH.

Izvor: Srna, foto: ilustracija