Za vrijeme ljetnje sezone, ulazna vrata i prozori su često otvorena, što daje zeleno svjetlo čitavim hordama muva. Međutim, postoji jedan zanimljiv način kako da se riješite muva, na najprirodniji i bezazlen način.

Već smo ga isprobali. Djeluje. Nadamo se da će i vama biti od koristi.

Da biste se otarasili muva kod svoje kuće, stanu, na terasama, na vikendici, sve što će vam biti potrebno su minimalni izdaci i naravno, osmijeh. Za razliku od kupovnih sredstava, ovaj način je bezbjedan, kako za ljude, tako i za muve.

Dakle, da otjerate muve što dalje od sebe, i svog životnog prostora, biće vam potrebno:

– prozirna najlonska vrećica

– 4 novčića

– voda

– kanap

Punimo vrećicu napola vodom, ubacujemo novčiće, vezujemo kanapom i kačimo na određeno mjesto.

Okačile smo ga ispred ulaznih vrata (i time smo privukli pažnju radoznalih komšija :-)). Možete okačiti na terasi i držati prozore otvorenim. Na izletu je možete držati na stolu sa hranom.

Za one, koji su navikli da za sve traže objašnjenje, možemo reći jedno: kada muve proleću pored kese sa vodom, voda reflektuje svjetlost i liči im na paučinu koju pokušavaju da izbjegnu. A novčići ih podsjećaju na predatore, po razmjeri većoj od njih.

Kako se otarasiti muva

Druge misle da prolećući pored kesa sa vodom, muve vide prostranstvo u velikoj mjeri iskrivljeno, jer one imaju kompleksnu i neobičnu strukturu organa vida. Distorzija oblika i pokreta, koje se stvaraju u odrazu vode, plaše muve, i one napuštaju prostoriju.

Naučno objašnjenje za ovu  činjenicu, još ne postoji. Ali, ako među vama postoji neko ko će objasniti ovaj efekat, biće nam  drago da čujemo.

A sada, samo naprijed, probajte i javite nam svoja iskustva sa ovom metodom. I zapamtite, treba  živjeti  sa čarolijom i osmjehom. 🙂

Kako se otarasiti muva

 

Izvor: uspesnazena.com