Članovi Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” iz Banjaluke povodom Odluke o držanju kućnih ljubimaca, koja je izglasana 16. juna na sjednici gradskog parlamenta, uputili su dopis Gradskoj upravi o neslaganju sa njenim dijelom koji ograničava broj ljubimaca koje vlasnici mogu držati.

Navode da kao ljubitelji životinja i borci za njihova prava smatraju da nije u nadležnosti zajednice etažnih vlasnika da donese odluku o broju pasa i mačaka koje vlasnici drže u stanu, a što je navedeno odlukom.

“Zalažemo se da se ova odluka obori. U ovome učestvuju svi ljubitelji pasa, kao i sva banjalučka udruženja. Mi smo protiv dijela odluke koji govori o držanju određenog broja ljubimaca, koji ljude ograničava na to da u stanu mogu držati jednog psa, s tim da se svi etažni vlasnici slože. Mi smo zato da se kažnjavaju neodgovorni vlasnici, a ne da se kažnjavaju životinje”, izjavio je Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja “Kerber”.

On je dodao da čekaju odgovor iz Gradske uprave i navodi da će, ukoliko ne bude poništen spomenuti dio odluke, pokrenuti peticiju i, vjeruje, sakupiti 5.000 potpisa te se protiv iste boriti svim dozvoljenim pravnim sredstvima.

Izvor: nezavisne.com