Opet si pržila ribu? Ponovo ti je zagorio ručak? A šta to smrdi u frižideru? Ova pitanja postaće prošlost!

Za osvježenje prostorije nakon prženja ribe, u šerpu sipajte oko litar vode, dodajte malo cimeta ili bilo kog drugog začina čiji miris volite i pustite da prokuva. Smanjite temperaturu i neka polako isparava.

Ako ste frižider temeljno očistili a još uvijek se osjećaju pomiješani mirisi hrane, ostavite šoljicu sa talogom od kafe par sati u frižideru. Kafu možete koristiti i za neutralisanje drugih mirisa.

Miris zagorjelog mlijeka otklonićete ako ga sipate u čistu posudu pa ga pokrijete nakvašenom čistom krpom višestruko savijenom.

Prilikom barenja ribe sipati malo mlijeka. Meso će postati belje, a nestaće i neprijatan miris koji se širi pri barenju ribe. Isti efekat se postiže kada se posuda prekrije krpom natopljenom sirćetom, naravno mlijeko onda ne treba dodavati.

Kada se kuva kupus, po cijelom stanu se širi neprijatan miris. Da bi se to izbjeglo, prekrijte šerpu u kojoj se kuva kupus čistom krpom natopljenom sirćetom.

Zagorio vam je pasulj. Odmah ga prespite u drugi sud i prekrijte vlažnom krpom. Poslije deset minuta promijenite krpu, upiće najveći dio zagorjelog mirisa.

Izvor: beleske.com